Minden napra juthat zivatar a jövő héten

2018. május 6. 15:01 2018. máj. 6. 15:01

Pár fokkal hűl az idő május második hetén: kevésbé lesz nyár közepe életérzésünk, és a meteorológusok szerint minden nap megdörrenhet az ég.

Hétfőn nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, késő délutántól északkeleten lehet helyenként erősebb a gomolyfelhő-képződés, és alakulhat ki néhol záporeső - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északkeleti szél az ország keleti felén gyakran erős lesz, az Alföld északi részén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 14 fok között, a szélvédett északi tájakon helyenként 8, 9 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül várható.

Kedden napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szelet erős, zivatar környezetében viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

Szerdán a napsütés mellett főként az ország északkeleti harmadában lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és főként ott alakul ki zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Csütörtökön a meteorológusok szerint a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett napsütés is várható. Több helyen valószínű zápor, zivatar, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Pénteken napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi szél megerősödik, zivatarban viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.