Magatehetetlen, idős embert tehettek ki a kórházból az utcára Pécsett

2018. május 7. 22:15 2018. máj. 7. 22:15

Olvasónk jelzése szerint magatehetetlen idős embert tettek ki az utcán a mentők – vagy betegszállítók – Pécsett hétfőn este. A férfihez járókelők csengettek be azzal, hogy az utcán fekszik a bácsi, olvasónk az ölében vitte fel a csont-bőr, járásképtelen szomszédját a másodikra. Azt sem érti, a kórházból hogy engedhették haza, meggyőződése, hogy haldoklik.

Az eset este hét és fél nyolc között történhetett Pécs Kertvárosában. Olvasónk azt írta: járókelők csengettek be hozzá, hogy egy magatehetetlen férfi fekszik az utcán a bejárat előtt.

„A mentőszolgálat (vagy betegszállítók - szerk.) dolgozói nemes egyszerűséggel kirakták az utcára majd elmentek! A járókelők vették észre a földön fekvő magatehetetlen embert, akik hozzám csengettek be segítségért!

Mivel egy lépést sem tudott megtenni így ölbe kapva tudtam csak felvinni a második emeleti lakásába, ami nem volt megerőltető feladat számomra mivel csont-soványra van fogyva”

- írta a hozzánk forduló pécsi férfi.

A segítőkész szomszédtól úgy tudjuk: a bácsinak segítsége nincs, a kórházból pedig szerinte egyszerűen kirakták. Az idős embernek márciusban volt egy válltörése, ami azóta sem gyógyult meg, nem eszik, nem iszik, étvágytalan és ki van száradva.

A bácsit hétfőn reggel kilenc körül vihették kórházba, fél hatkor pedig ki is rakták onnan – a pécsi férfi ezt az OMSZ értesítése alapján írta.

A szomszéd meggyőződése szerint idős szomszédja haldoklik, a hasi CT-re még 11 napot kell várni. „Már, ha élni fog még akkor... - tette hozzá olvasónk.