Hoppál Péter nagy feladatot kaphat: gatyába kell ráznia a pécsi Fideszt

2018. május 8. 14:43 2018. máj. 8. 14:43

Egy kormányhoz igencsak közelálló lap szerint tényleg nem marad államtitkár Hoppál Péter, de nagyobb és nemesebb feladatot kapott Orbán Viktortól: meg kell erősítenie a pécsi Fideszt.

A baloldali elhajlással igazán nem vádolható pestisracok.hu belsős információkra hivatkozva arról írt cikkében, hogy államtitkári szinten is nagy fejcserék várhatóak a negyedik Orbán-kormányban.

A lap szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumában a közigazgatási, az oktatási és a kulturális poszton biztos lesz változás (az egyházügyi államtitkár pedig átkerül Semjén Zsolt alá).

Hoppál Péter távozását már múlt hét óta lehet hallani, több információ szerint is Fekete Péter bűvész, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, Jászai-díjas rendező, a békéscsabai Jókai Színház volt vezetője válthatja.

Cirkuszigazgató bűvész lehet Hoppál utódja?

Cirkuszigazgató bűvész lehet Hoppál Péter utódja a kulturális államtitkári poszton a hírek szerint. 2010 óta költő, vállalkozó-irodalmár, matematikus-politikus és Fidesz-szóvivő karnagy is állt már a terület élén, hátha egy bűvész nagyobb szerencsével varázsol elő pluszpénzeket a kultúrának. „Hölgyeim és Uraim! Állandóan figyeljenek a kezemre, mert csalok!"

A lap is Fekete Péterről, mint lehetséges utódról értesült, ám arról is írtak, hogy Hoppálnak mi lehet majd a feladata: "Hoppál Pétertől a pécsi Fidesz megerősítését várják" - olvasható a cikkben.

Innen szép nyerni - sportnyelven szólva.