"Vidd innen a haverodat, mert szétb@szom a fejét"

2018. május 11. 08:50 2018. máj. 11. 08:50

A jövő héten folytatódik annak a férfinak a pere, aki a tavalyi Pécsi Egyetemi Napokon munkaszerződés nélkül, biztonsági őrként dolgozott, és majdnem megölt egy részeg egyetemistát, mert az rondán szólt hozzá, miután az őr kidobta a buliból.

Az eset még 2017. április 30-án történt - idézi fel a Pécsi Törvényszék.

A vádlott férfi munkaszerződés nélkül, biztonsági őrként egy ott rendezett diszkóban dolgozott. A sértett férfi - egy budapesti egyetemista - is a diszkóban tartózkodott, aki az éjszaka folyamán rettenetesen berúgott. Hogy a módszeresen elfogyaszott etil-alkohol miatt, vagy egyébként is hajlama van rá, azt nem tudni, de az történt, hogy elkezdett boxoló mozdulatokkal táncolni, és meg találta ütni az őr társaságában tartózkodó egyik személyt.

Az őr szólt neki, hogy ezt fejezze be. A diákhoz odalépett egy évfolyamtársa, és elhúzta a helyszínről. Az őr utánaszólt:

„vidd innen a haverodat, mert szétbaszom a fejét”.

Amikor a fiú barátja a mosdóba ment, a srác, a később isértett ismét egyedül maradt a táncparketten, ismét a levegőbe bokszolt. Ekkor a vádlott közölte a sértettel, hogy neki mára véget ért a buli. Ezután érkezett oda hozzájuk a sértett másik barátja, aki a sértett egyik karját megfogta, míg a másikat a vádlott tartotta, így a sértettet kivezették a teremből.

Az épületet elhagyva az őr a fiú karját elengedte. A bulizó a bíróság tájékoztatása szerint indulatosan szólt az őrhöz. Az őr ezt úgy reagálta le, hogy

homloktájékon úgy megütötte a bulizót, hogy az hanyatt esett, fejének tarkótáji része pedig a földhöz csapódott. A vádlott elment a helyszínről, a mentőket a sértett barátja értesítette.

A bíróság kitér rá, hogy a sértett darabos orrcsonttörést és súlyos, nyílt koponyacsonttörést és koponyán belüli vérzést szenvedett, mely állapot közvetetten életveszélyt okozott.

Az őr ellen 2017. novemberében emeltek vádat, cselekménye életveszélyt okozó testi sértés megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A tárgyalás május 14-én folytatódik.