Megtévesztő migránsozás: megszüntették a nyomozást

2018. május 11. 12:29 2018. máj. 11. 12:29

Egy képernyőfotó tanúsága szerint pénzért vadászta a Fidesz Baranyában a jelöltet támogató aláírásokat, de úgy, hogy azt a busszal szállított aktivistáknak a bevándorlók elleni hozzájárulásként kellett kommunikálni. A ügyben feljelentés született, a nyomozást azonban megszüntették. Ugyan megtalálták az embereket, akik összegyűltek a szigetvári étteremben, de ők semmi olyat nem mondtak a rendőröknek, ami alapján bűncselekményt követtek volna el.

Mint ismert, éppen cikkünk nyomán tett feljelentést Berkecz Balázs, az Együtt baranyai politikusa egy szigetvári ügyben. A Pécsi STOP-on robbant a híre annak a képernyőfotónak, amelynek tanúsága szerint busszal szállított aktivisták gyűjtötték a kelet-baranyai fideszes jelölt, Nagy Csaba aláírásait Szigetváron. Ráadásul pénzért, tovább súlyosbítva úgy, hogy azt migránsellenes aláírásgyűjtésnek kell álcázniuk.

Az ügyben Berkecz Balázs, az Együtt politikusa tett feljelentést. Elmondta azt is: ellátogatott az üzenetben említett Kiskakas étteremhez meggyőződni annak igazságtartalmáról, az ott látottak pedig megerősítették az elfogott üzenetben foglaltakat.

Berkecz pénteken vette át a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság határozatát, amely megszüntette a nyomozást az ügyben. A lapunkban megjelent képernyőfotó nem segítette érdemben a nyomozást.

Azt megállapították, hogy a Berkecz Balázs által jelzett időben és helyen „valóban tartottak rendezvényt”, ám a meghallgatott személyek elmondása alapján, mint írták, nem merült el olyan információ, ami alátámasztotta volna a bűncselekményt.

Berkecz Balázs szerint a nyomozás inkább látszattevékenység lehetett. Mint mondta, ha nem csak a résztvevőket kérdezik meg, hogy esetleg részt vettek-e egy választás elleni bűntett elkövetésében, hanem esetleg az aláírókat is, akkor talán kiderül, hogy milyen szöveggel, körítéssel kérték a szignójukat.

A politikus szerint az sem lehetett teljesen közömbös, hogy a szóban forgó étterem annak az embernek a családi érdekeltsége, aki ma már a megyei közgyűlés elnöke. Hozzátette: ugyanez az ember volt az, aki Orbán vajszlói kampánylátogatása alkalmával mellette állva végighallgatta, ahogy őt két fiatal aktivista agyonveréssel fenyegeti, mégsem tett semmit. Még úgy sem hogy közben maga sem hallotta főnöke beszédét.