Futó- és bicikliverseny, zarándoklat - lezárások lesznek Pécsen és Baranyában

2018. május 12. 08:27 2018. máj. 12. 08:27

Zarándoklat miatt Pécs és Siklós-Máriagyűd közt az 58-as úton kell szombaton lezárásra készülni, Pécsen futóversenyek miatt lesznek korlátozások, Orfűn pedig egy bicikliverseny változtat a közlekedésen.

Május 12-én, szombaton Baranya megye több pontján is lezárásokra kell készülniük a közlekedőknek.

Zarándoklat Máriagyűdig

Pécs és Siklós-Máriagyűd között zarándoklat lesz szombaton, emiatt szakaszosan és időszakosan szombat 7:30-tól 14:30-ig a rendőrség lezárja a

pécsi Sztárai Mihály út (Kincses úti körfogalom) – 58-as számú főút – Szalánta – Túrony – máriagyűdi bekötőút – Siklós, Pécsi utca

útszakaszok menetirány szerinti jobb oldali külső forgalmi sávját.

Az 58-as számú főúton, valamint az 58-as számú főút és Máriagyűd között 40 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Szombaton 8 és 18 órák közt a rendőrség Siklóson lezárja a Járó Péter utca 20-36. szám és a Vujicsics Tihamér utca 20-34. szám közötti szakaszát.

Ugyanezen a területen 8 és 18 órák között a Siklós, Járó Péter utca 1-20. szám közötti szakaszát egyirányúsítják a Pécsi utca irányába.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a torlódás elkerülése érdekében a Siklós – Villány irányába közlekedőknek a Pécs – Újpetre – Siklós, valamint a Harkány – Drávaszabolcs irányába haladóknak a Pécs – Görcsöny – Diósviszló – Harkány útvonal használatát javasolja.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy az érintett időszakban a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Futóversenyek Pécsen

A rendőrség teljes szélességében, szakaszosan és időszakosan lezárja május 12-én 10 óra 25 perctől 12 óráig az

Irgalmasok utcája – Rákóczi Ferenc út – Alkotmány utca – Klimó György utca – Aradi Vértanúk útja – Hunyadi János utca – Málics Ottó utca – Ángyán János utca – Dömörkapui út – Misinatető tévétorony útszakaszokat.

Május 12-én 10 óra 55 perctől 12 óráig teljes szélességében, szakaszosan és időszakosan lezárják az

Irgalmasok utcája – Rákóczi Ferenc út – Alkotmány utca – Klimó György utca – Aradi Vértanúk útja – Kálvária utca – Szentágothai János sétány – Majorossy Imre utca – Király utca – Széchenyi tér útszakaszokat.

A rendezvények ideje alatt kerülni a Nagy Lajos király útja és Surányi Miklós út felé javasolt - olvasható a rendőrség közleményében.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Bicikliverseny Orfűn

Orfűn kerékpárverseny miatt lesznek lezárások szombaton, a rendőrség honlapján található információk szerint május 12-én 8 órától 17 óra 30 percig az orfűi Kossuth Lajos utcát és Dollár utat egyirányúsítják.