Visszavesz a koranyárból a tavasz, csapadékos és hűvös hét várható

2018. május 13. 17:04 2018. máj. 13. 17:04

Leáll egy kicsit a tavasz a nyárias időjárásról, a jövő hét túlnyomó részében csapadékos időjárásra kell számítani, és a hőmérséklet is 20-25 foknál tetőzhet. Baranyában és Somogyban hétfőn is lehetnek felhőszakadások.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn keleten, északkeleten néhol lehetnek záporok, délen és nyugaton több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél nagy területen élénk, néhol erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet északkeleten 9, 10, délnyugaton 14, 15 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet az ország nagyobb részén 20 és 24 fok között, a csapadékos délnyugati tájakon 18 fok körül várható.

A meteorológiai szolgálat hétfőre felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya megyékre. Ezekben a megyékben egyes területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A zivatarok környezetében szélerősödés (50-70 m/h) és kis méretű jég is előfordulhat.

Kedden hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar és helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 9-15 lesz, napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar és több helyen erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet 8-15, a maximumhőmérséklet 15-22 fok között alakul.

Csütörtökön több-kevesebb napsütés lehet, de még több helyen valószínű zápor, néhol zivatar. A leghidegebb órákban 7-12 fok lesz. A nappali maximum 18-24 fok között alakul az előrejelzés szerint.