Hoppál Péter is odáig van Orbán fiának egyházáért

2018. május 14. 12:57 2018. máj. 14. 12:57

Még pénteken tartott rendezvényt a Felház elnevezésű gyülekezet Pécsett a sportcsarnokban. Hoppál Péter odáig, meg vissza volt Facebook-oldalán a kezdeményezéstől.

Múlt hét pénteken tartott rendezvényt a Felház nevű ifjúkeresztény csoport Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban, az eseményt a Facebook mellett óriásplakátokon és még a helyi buszok oldalán is hirdették.

(A Felház tulajdonképpen egy keresztény mozgalom, fiataloknak szól elsősorban, de mindenkit szívesen látnak. A rendezvényeken van zene is, és többen, általában nem egyházi személyek prédikálnak Jézus szeretetéről - kissé úgy kell ezt elképzelni, mint amiket anno a Vidám Vasárnap-tévéközvetítéseken lehetett látni. A Felház mozgalomról tavaly a 24.hu készített egy díjazott cikksorozatot, azt itt lehet megtalálni.)

A Zoom.hu beszámolója szerint mintegy ezren gyűltek össze az evangelizációt a könnyed white rockkal vegyítő eseményen, amelynek központi üzenete Jézus tanításain túl az volt, hogy adakozzanak az egyesületnek/gyülekezetnek.

A rendezvényen Hoppál Péter lassan leköszönő kulturális államtitkár, országgyűlési képviselő is részt vett, Facebook-oldalára jó pár fotót is feltöltött a következő felkiáltással:

"Felház, Pécs: hiánypótló vállalás!

Hívő fiatalok járják az országot, Isten királyságáról evangelizálnak."

Dr. Hoppál Péter

Felház, Pécs: hiánypótló vállalás! Hívő fiatalok járják az országot, Isten királyságáról evangelizálnak.

A hitbuzgó lelkesedés megsüvegelendő, de ha hozzátesszük, hogy a Felház legnagyobb igehirdetője Orbán Viktor fia, Gáspár, akkor a buzgalom már kissé más színezetet kap.

Hoppál Péter egyik, a rendezvényen készült fényképen egyébként Oszoli Dénes helyi kereszténydemokrata városházi képviselőt is fel lehet fedezni.