Bajban a PEAC-Pécs? Nagyon megsürgették a városi támogatást

2018. május 14. 14:49 2018. máj. 14. 14:49

Megsürgette a pécsi önkormányzatot a PEAC Pécs női kosárlabdacsapata mögött álló kft., hogy a város hamar folyósítsa a nekik adandó 20 millió forintos támogatást, mivel a sportszervezet léte kerül veszélybe, ha nem kapnak sürgősen pénzt.

Még az április közgyűlésen határoztak arról a képviselők, hogy a PEAC Pécs női kosárlabdacsapat mögött álló Kosárlabda Akadémia Sport Kft. (KAS Kft.) az idei évre szóló sporttámogatásból 20 millió forintot kapjon, mivel a csapat az élvonalban szerepel.

A májusi közgyűlésre szóló előterjesztések egyikében azonban az olvasható, hogy a cégnek meglehetősen gyorsan lenne szüksége erre a támogatási pénzre, ami a csapat idei versenyeztetéséből fakadó költségeket fedeznék.

Az előterjesztés szerint Kond Árpád, a cég ügyvezetője arról értesítette Páva Zsolt polgármestert, hogy a "sportszervezet léte kerül veszélybe, ha a támogatási összeg legkésőbb nem érkezik meg 2018. május 31-ig."

A támogatás előrébb hozására Páva Zsolt polgármesterként rábólintott, de a pécsi közgyűlésnek sem árt rámondania az áment az ügyletre.