Elgázolta a lányt, kiröhögte, majd elhajtott

2018. május 15. 10:24 2018. máj. 15. 10:24

Nem éppen emberi oldalát mutatta meg az a férfi, aki társával Nagyharsányban csapott el tolatva egy fiatal lányt, majd némi nevetgélés és szóváltás után simán otthagyták.

Minderről a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közleményéből értesültünk. Az ügyészség ugyanis segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a két férfi ellen.

A két férfi 2017. októberében Nagyharsány községben közlekedett egy személygépkocsival, melyet egyikük vezetett, míg a másik mellette foglalt helyet.

Az egyik parkolóban tolatni kezdtek, de nem figyeltek, és elütötték a sértett lányt, miközben barátnője kiabálni kezdett az autóban ülőkkel.

Az autóból kiszálló sofőrnek a lány elmondta, hogy elütötte a barátnőjét. A férfi kinevette, majd rövid szóváltást követően elhajtott társával a helyszínről.

A sértett lány a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A két elkövető a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a baleset során megsérült sértettnek.

A sofőr cselekménye a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének, míg társa cselekménye ezen bűncselekmény vétségének a megállapítására alkalmas.