Orbán továbbra is távolmaradással bünteti a pécsi Fideszt

2018. május 16. 08:39 2018. máj. 16. 08:39

Ilyen sűrű istenjárásra sem volt nagyon példa az elmúlt évekből, Orbán Viktor alig két hónapon belül kétszer is tiszteletét tette az Ormánságban. Pécsen hivatalosan utoljára tavaly szeptemberben járt, még a választást sem segítette meg a kormánypárt pécsi csapatának.

Köszönő kampányba fogott Orbán Viktor, a tavaszi országgyűlési választás eredményével fogja körbeörömkodni az országot.

A turnét a baranyai Vajszlón kezdte, a nép közé ereszkedésről a hivatalos Facebook-oldalán található egy rövidebb videó, valamint az Új Harkányi Hírek is a helyszínen forgatott.

Vajszlón ezt megelőzően legutóbb április elején, pár nappal a választás előtt járt, akkor Nagy Csabát, a térségi országgyűlési képviselőt hordozta körbe, hogy ismerjék a népek, kire is kell voksolni, ha már nem Tiffán Zsolt indul a körzetben.

Orbán második vajszlói földre szállásán természetesen megint előhúzta a "migráns-kártyát", elmondta, hogy csak a magyarok dönthetik el, hogy ki léphet be és ki tartózkodhat az országban, de arra is kitért, hogy fejlesztik a településeket, munkát adnak mindenkinek.

Vajszlónak Orbán beígérte, hogy az ipartelepet 400 millióból felújítják, a régóta várt, de még mindig el nem készült tanuszodában 33 méteres lesz a medence, másfél milliárd forintos értékben megcsinálják a helyi csatornarendszert, és még egy majdani sportközpont ötlete is felmerült - derül ki Nagy Csaba térségi fideszes országgyűlési képviselő bejegyzéséből.

Aztán, mint aki jól végezte dolgát, elporolt északnak, Pécsre be sem tette a lábát a rossz nyelvek szerint.

Teljesen érthető, a helyi Fidesz két jelöltje közül, bár ugyan a 2014-es eredményeikhez képest több szavazatot kaptak, így is csak Hoppál Péter jutott be egyéniben a Parlamentbe a két pécsi választókörzetből, míg Csizi Péter végül országos listáról sem kapott lehetőséget az újrázásra.

Mindezek mellett a város tavalyi csődhelyzete sem segít sokat, hogy Orbán Viktor idejöjjön. Utoljára hivatalosan tavaly szeptemberben, az egyetem 650 éves jubileumán volt jelen, akkor is arról beszélt, hogy aki megcsinálta a bajt, annak kell rendet tennie.

Azóta a város kapott ugyan jó pár milliárdnyi kölcsönt, de ezeket vissza is kell fizetni, a póráz pedig szorosan van fogva financiális szempontból.

Nem lennénk meglepve, ha egy vécépapír beszerzéséhez is miniszterelnöki engedélyre lenne szükség lassan. De azon sem csodálkoznánk el nagyon, ha egy guriga papírért is súlyos árat kérnének el föntről.