Elévülés miatt elutasította Páva feljelentését a rendőrség

2018. május 19. 12:25 2018. máj. 19. 12:25

Még a márciusi közgyűlés végén jelentette be Páva Zsolt pécsi polgármester, hogy feljelentést tett egy olyan ügyben, melyben állítólag Toller László és Botka László városvezetők kenőpénzt fogadtak el egy pécsi területért cserébe. A rendőrség elévülés miatt elutasította a feljelentést.

Még a választás előtt, a márciusi pécsi közgyűlés végén jött elő egy állítólagos 2004-es esettel Decsi István fideszes alpolgármester, amelyben Botka László szegedi polgármester és a néhai Toller László voltak állítólagosan érintettek.

Páva Zsolt polgármester akkor arról beszélt, hogy feljelentést tett, mert megkárosíthatták Pécs városát anno.

A történet röviden: egy épp adócsalás miatt perbe fogott ember Szegeden arról vallott, hogy hopp, hirtelen eszébe jutott, 2004-ben lefizette Tollert és Botkát, hogy segítsenek neki megszerezni egy pécsi területet. Végül a biznisz a vádlott szerint bedőlt, köszönhetően többek közt a gazdasági világválságnak.

Mivel Pécsen a márciusi közgyűlés végén elkövetett politikai Muppet-show kivételével nem nagyon lehetett hallani erről az ügyről (ellentétben Szegeddel, ahol a helyi kormánypárti sajtó úgy rárepült a történetre, mint gyöngytyúk a takonyra), a Pécsi STOP megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy mi is a helyzet a feljelentéssel.

A rendőrségnél arra kérdeztünk rá Páva Zsolt feljelentése kapcsán, hogy indult-e nyomozás, és ha igen, milyen bűncselekmény miatt.

"Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésben foglalt esettel összefüggésben a befolyással üzérkedés bűntett gyanúja miatt érkezett feljelentést, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – elévülés miatt – 2018. március 22-én elutasította."