A pünkösdi hétvégével tér vissza a kora nyár

2018. május 19. 09:02 2018. máj. 19. 09:02

Elfelejthetjük a hét eleji esős, hűvös napokat: a háromnapos hétvége ugyan nem lesz teljesen csapadékmentes, de már 26-27 fokig is felszökhet a hőmérséklet, és napsütésből sem lesz hiány. A csonka munkahét felhősen indul majd, de a hőmérsékletre akkor sem lehet majd panasz.

A hosszú hétvége első napján, szombaton napos és felhős időszakok váltják egymást, több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális jellegű záporok, helyenként zivatarok - írja az Időkép. Sokfelé élénk lesz az északias szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Napközben 22-25 fok között alakul a hőmérséklet, emellett még frontra sem kell számítani.

A vasárnap is derűsnek ígérkezik, ugyanakkor a prognózis szerint nyugaton, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és futó záporok, egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk, északkeleten erős lehet az északkeleti szél, 22 és 27 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő.

Pünkösdhétfőn az ország keleti-délkeleti harmadán lehet több felhő felettünk, futó záporok, egy-egy zivatar is kialakulhat, máshol viszont hosszabb napos időszakokra van kilátás. A kissé szeles időben 22-26 fokig emelkedik majd a levegő hőmérséklete.

Az Időkép szerint kedden és szerdán túlnyomóan felhős idő lesz jellemző, ismét többfelé kell számítani lokális jellegű záporok, zivatarok kialakulására, helyenként hevesebb viharok is előfordulhatnak. Kedden élénk lehet a délkeleti szél. Kedden 18-26, szerdán 22-27 fok között alakulhat a hőmérséklet.