Felhőszakadások mossák el kedden a Dél-Dunántúlt

2018. május 21. 11:32 2018. máj. 21. 11:32

Komoly zuhékkal kezdődik a mindössze négy munkanapos hét: az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország összes megyéjére figyelmeztetést adott ki heves felhőszakadások miatt. Régiónkban is elkél majd a gumicsizma: egyszerre 25-30 milliméter eső is lezúdulhat kedden. Szombaton a szakadó esőben csattant két autó a pécsi Árkádnál, szóval vigyázzon, ha jön a zuhé.

A legfrissebb előrejelzés szerint május 21-én, hétfőn, a déli óráktól egészen kedd reggelig elsősorban az ország délkeleti, keleti harmadán (esetleg felén) számíthatunk zivatarokra, amelyeket viharos széllökés (>60 km/h), lokálisan jelentős csapadék (15-25 mm, egy-két helyen > 25 mm), és kisebb szemű jégeső kísérhet.

Május 22-én, kedden már összességében több helyen, délután nagyobb számban inkább a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez kapcsolódva elsősorban felhőszakadás (kis területen > 25-30 mm csapadék) és viharos széllökések (> 60 km/h), kisebb eséllyel nagyobb szemű jég társulhat.

A várható heves esőzés miatt az ország összes megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre:

A szakadó esőben sajnos megnő a balesetveszély. Szombaton a Rákóczi út és a 6-os főút találkozásánál, az Árkád mellett csattant két kocsi a felhőszakadás miatt, az esetről egy olvasónk készített fotókat:

Pécsi STOP.hu

A lökhárító is szakadt az éggel: