Negyven ormánsági falut durván megszívatott a Fidesz

2018. május 22. 12:40 2018. máj. 22. 12:40

Szia, szia, ormánsági Fidesz-szavazó uram! Remélem ízlett Orbán segédujjonszámolójának húsvéti kalácsa meg a Kis Grófó koncert és behúztad a két kövér ikszet a Fideszre. Mert amit most mutatok, attól négy évig a falba vered a fejed. A hideg falba.

A húsvéti kaláccsal és mulatásival telt kampány után keserves idők köszöntöttek Dél-Baranyára. Ugyan a kiköszörült pöcörőjű migránsok még mindig nem gyakják rakásra az ormánsági lányokat és asszonyokat, valamint a lassabban mozgó férfiakat sem, mert Orbán Viktor személyesen, egyesével veri el az ágaskodó, egzotikus betegségektől torz fütyülőjüket egy őshonos tiszafából faragott, matyó motívumokkal díszített, a nemzet sorsáért aggódó szüzek véres könnyébe pácolt vesszővel.

Ezen mondjuk nyert az, aki elővigyázatosságból már majdnem megvette az ötliteres vödrös öklözőzsírt, de aztán mégis inkább hitt a Fidesz elsöprő győzelmében, és inkább félretette a síkosítóra szánt pénzt.

Ám veszítettek annak a negyven ormánsági falunak a lakói, akiket meg Orbán és a kormánya kegyetlenül átvert. A témában a Hír TV közölt cikket.

A szitu egyszerű, de kegyetlen. A télinek is nevezett rezsicsökkentés – egyszeri, 12 ezer forintos, tipikusan szavazatvásárlós juttatás – a gázzal és fával fűtőknek is járt, előbbieknek a gázszámláján írták jóvá.

Kivéve akkor, ha a faluba már bevezették a gázt, de a lakosság a jóval, meg még a jóvalnál is olcsóbb fával fűt. Mint például Besencén, ahova ugyan egy pályázatból bevezették a gázt, de a lakosság nem kötött rá, mert nem volt pénze. Ebben az esetben ugyanis nem jár a tűzifa-támogatás, gázszámla híján meg jóváírni sincs min.

A 168 óra értesülése szerint több mint 40 falut érint az átverés. Nyilván megint az ország legnyomorultabb helyzetben lévő embereit.

Azért megérte, ugye? Négy év múlva ugyanolyan foszlós lesz az ingyenkoncert, mi baj lehet...