Ismerje meg a szomszédját!

2018. május 23. 14:18 2018. máj. 23. 14:18

Közeleg a Pécsi Közösségi Alapítvány Szomszédünnepe, egy remek alkalom, hogy kicsit közelebb kerüljünk a szomszédainkhoz. Különösen jó alkalom ez, ha egy arctalan betonrengetegben élünk – mutatjuk, miért.

Június másodikán szervezi a Szomszédünnep nevű programját a Pécsi Közösségi Alapítvány.

„Egy lazulós-barátkozós szombati program megtartására invitáljuk a kisebb-nagyobb pécsi szomszédtársaságokat: jöjjenek össze, egyenek-igyanak, társasozzanak vagy bográcsozzanak, kiránduljanak egy jót, kinek mihez van kedve. Hogy csak 8 ember ül össze egyikük kertjében az utcából, vagy épp egy egész háztömb focizik Uránban vagy Kertiben, nem számít: bárkik jelentkezhetnek a programra, a nevezéshez semmilyen szervezeti forma sem kell. Egyszerűen csak érezzék jól magukat együtt”

- így népszerűsíti az alapítvány programját, amely még EKF-programként lett népszerű.

Regisztrálni itt lehet.

Amiért mindenképpen érdemes, az az alapítvány két nyereményjátéka:

- A megrendezett Szomszédünnepről a FB-eseményhez feltöltött fotók közül a legtöbb Like-ot elnyerő társaság a Hentz& Kéreg Díszfaiskola és Kertészet vásárlási utalványát nyeri el.

"Akik megosztják velünk javaslataikat a közvetlen lakókörnyezetük jobbítására vagy szépítésére, nyereményben részesülnek" - írják.

Arra pedig, hogy egy amúgy arctalan lakótelepi környezetben miért érdemes részt venni a programon, a Facebookon találtunk remek gondolatot:

„A lakótelepek adottsága, hogy az ott lakók nem csak külön álló vagy sorházakban, hanem panelházban egymás alatt és felett elhelyezkedő lakásokban is laknak. Ez a lépcsőházi közelség konfliktus forrása is lehet, de szerencsés esetben sok élménnyel is megajándékozhatja az ott élőket. … végre (valóban) megismerheted a szomszédodat, aki sokszor lehet morcos rád, mert a lépcsőházban zárod a biciklidet, vagy sokszor hangosan ugat a kutyád. Lehet, hogy a legjobb kávé-pajtások lesztek ezek után, vagy felássátok a panel előtti grundot, hogy virágágyást csináljatok belőle. :)”

Úgyhogy, irány a szomszédolás!