Emberkedett a börtönőrrel, 7 hónappal megtolták a hűsölését

2018. május 23. 17:54 2018. máj. 23. 17:54

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt egy férfit a Pécsi Törvényszék, miután az erősnek érezte magát a zárkában.

A Pécsi Járásbíróság 2017. május 5-én kihirdetett ítéletét, mellyel Cs. A. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, a Pécsi Törvényszék mint másodfokú bíróság május 22-én kihirdetett ítéletével lényegi részében helybenhagyta.

A szerdán kiadott közlemény szerint a vádlott közös zárkában volt elhelyezve a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási intézet egyik zárkájában egy társával.

A zárkában 2015. március 19. napján 14.45 órakor zárkabiztonsági ellenőrzést végeztek a büntetés-végrehajtási intézet dolgozói, egy bv őrmester és egy bv. törzsőrmester.

Az ellenőrzés során a bv törzsőrmester felszólította a vádlott zárkatársát, hogy hagyja el a zárkát és őt a folyósóra kísérte. A bv őrmester a vádlottat ellenőrizte a cellában, és felszólította őt dolgai összepakolására. A vádlott kifogásolta az ellenőrzést, és az ellenőrzést végző bv. őrmesterrel kiabált.

A bv. őrmester felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a kiabálást, különben fegyelmit fog kapni. A vádlott a felszólításnak nem engedelmeskedett, egyre hangosabban kiabált. Ezt hallva, a bv törzsőrmester a folyosóról bement a zárkába és felszólította a vádlottat, hogy cselekményét fejezze be. A vádlott erre a bv. törzsőrmester felé lépett és kezét ütésre emelve, őt ököllel készült megütni, azonban a bv törzsőrmester a vádlott csuklóját elkapta és a bv őrmesterrel a vádlottat a földre húzták. Ott a vádlott tovább kapálózott, a bv. őröket megütötte és megrúgta, valamint megpróbálta megharapni. A bv. őrök a vádlottat megbilincselték.

Az ítélet a közlemény szerint jogerős.