Narancs figyelmeztetés a régióban - zuhoghat Baranyában

2018. május 25. 11:28 2018. máj. 25. 11:28

Az ország összes megyéjében figyelmeztető előrejelzés él pénteken a várható kiadós eső miatt, a Dél-Dunántúlon egyenesen másodfokú a veszélyjelzés szintje. Baranya járásaira késő délelőtt már riasztást is kiadtak, ez kora délutánra elmúlt, de a figyelmeztetés továbbra is narancsszínben játszik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint május 25-én a délelőtt folyamán főként északon, később ismét többfelé, de nagyobb számban délen lesznek zivatarok.

Mint írják, a legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás ( >25-30 mm, néhol akár > 50-70 mm) lesz, illetve néhol viharos (55-75 km/h) széllökés és helyenként jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat.

Kis eséllyel, elsősorban délkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt 80 km/h feletti szélrohammal és 2 cm-t meghaladó jéggel. Az éjszaka folyamán a Duna-Tisza közén a legvalószínűbb zivatar kialakulása.

A fentiek miatt az ország összes megyéjére figyelmeztető előrejelzést adtak ki, a déli területekre - Baranyára, Somogyra, Tolnára, Bács-Kiskunra, Csongrádra és Békésre - egyenesen másodfokút:

A riasztási térkép szerint nincs messze az eső: Baranya összes járása narancssárga, ami azt jelenti, hogy egy-két órán belül zuhoghat:

Frissítés: elmúlt a riasztás

Kora délutánra elmúlt a riasztás Baranyából, de a figyelmeztetés továbbra is él, a nap folyamán befuthat egy-egy kiadós eső.