32 fokkal, zivatarokkal int búcsút a május

2018. május 27. 12:20 2018. máj. 27. 12:20

Nyárias meleggel adja át a stafétát a május a júniusnak: 30-32 fokot is mutathat a hőmérő a héten, emellett az ég is meg-megdörrenhet. A hétfői napot illetően 14 megyére, köztük Baranyára is figyelmeztetést adtak ki, így ne lepődjön meg, ha hirtelen jön majd egy zuttyanó.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint gomolyfelhős, napos idő várható, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél megélénkül, zivatar környezetében megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Az OMSZ 14 megyére figyelmeztetést adott ki május 28-ra a várható felhőszakadások miatt, ez alól a Dél-Dunántúl sem kivétel:

Kedden a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton - zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti, keleti szelet többfelé élénk lökések kísérik, zivatarban viharos lehet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szerdán a keddihez hasonlóan sok napsütésre, ugyanakkor gomolyfelhőkre kell számítani, néhol a nyugati határ mentén zápor, zivatar lehet. A délkeleti, déli szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

A csütörtök időjárásában sem lesz nagy nóvum: sok napsütés, gomolyfelhő-képződés, elzórtan zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél élénk, nyugaton helyenként erős, zivatarban viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között valószínű.

A péntek sem lóg majd ki a sorból. A meteorológusok szerint a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan valószínű zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél élénk, néhol erős, zivatarban viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.