Börtöntöltelékek országa leszünk

2018. május 29. 11:09 2018. máj. 29. 11:09

Ha ma tiltakozás nélkül benyújtják, jövő héten elfogadják a Stop Soros törvényt, akkor az abszurd végleg legyőzi a józanságot, a diktatúra eltiporja a demokrácia illiberálison felüli részét Magyarországon. László Petra lesz az új ország új hőse.

Május 29-én nyújtják be, jövő héten tárgyalják a Stop Sorosként elhíresült törvényjavaslatot a magyar Parlamentben. A törvényjavaslat regénybe éppen nem illő jellemfejlődéséről az Index írt, a Népszava pedig a várható következményeket foglalta össze röviden de velősen.

Ha ezt elfogadja az Országgyűlés, és egyelőre semmi sem akadályozza meg benne, akkor

  • börtönbe kerülhet, aki tartózkodási jogcímet szerez az országba érkezett menekültnek, ami egy nonszensz,
  • akár egy évre börtönbe kerülhet, aki takarót, vizet vagy egy szendvicset ad a határsávban menekültnek, ami egy irdatlan tahó idiotizmus,
  • büntethetik azt a civil szervezetet is, amely a hatóságok bánásmódját monitorozza a határon, ami meg a hatalom tűrhetetlen bebástyázása.
  • Ezzel a törvénnyel végleg lezárul a viszonylagos józanság korszaka Magyarországon. Olyan kirakatperek veszik kezdetüket, ahol a Fidesz-kormány saját bíróságai előtt azzal védekezhetnek majd civilek, önkéntesek, emberséges emberek, hogy „Nem adtam szendvicset a csontsovány menekültnek”, „Ott se voltam, nemhogy segítettem volna”, vagy „Ha elég hosszú lett volna a lábam, még bele is rúgok, mint az az operatőr.”

    Ilyen törvény egy demokráciában nem lép életbe. Ha mégis, akkor pedig az új rend nagyon sokat köszönhet majd Páva Zsoltnak, Hoppál Péternek és Csizi Péternek is, akik előbb a sajtónyilvánosság előtt mentek neki az Emberség Erejével Alapítványnak, majd a pécsi önkormányzattal egy nyilatkozatot is elfogadtattak.

    Arról a Páva Zsoltról beszélünk, aki 1998-ban az UNESCO „Városok a békéért” díját vette át Stockholmban, a délszláv háború során tanúsított magatartása miatt.

    Mondjuk a főnöke, Orbán is alaposan megváltozott azóta. Ennyi változást meg már az ország sem fog simán kibírni. Hanem inkább kiürül.