Felülvizsgálatot kér és feljelentést tesz a botrányos meccs ügyében a PSN

2018. május 29. 20:38 2018. máj. 29. 20:38

A PMFC-t működtető PSN Zrt. feljelentést tesz a randalírozó szurkolók ellen, a szerintük (is) téves bírói ítélet miatt pedig felülvizsgálatot kérnek az MLSZ-től, a meccs újrajátszását sem tartják kizártnak.

A 2018. május 27-én Pécsett játszott PMFC—FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzésen történtek ügyében sajtóközleményben szólalt meg Vári Attila, a PSN Zrt. vezetője.

Mint ismert: a találkozó a 92-93. percében Barna Gábor játékvezető Nagy Márk játékvezetői asszisztens jelzésére les címén érvénytelenítette a PMFC által a vendégcsapatnak lőtt gólt. Mivel az ítélet a szurkolók szerint téves ítéleten alapult, a B-középben helyet foglaló mintegy 10-15 felháborodott szurkoló letörte a szektort a pályát elválasztó kerítés egyik ajtajáról a lakatot és bement a pályára.

„A PSN Zrt. vezetősége, bármilyen okra is legyen visszavezethető, minden ilyen jogsértő cselekményt elítél, azoktól személyesen és szervezetileg is elhatárolódik; illetve, a jelzett szurkolók ellen megteszi a szükséges jogi lépéseket (feljelentést)” - áll Vári közleményében. A PSN vezérigazgatója hozzátette: a cég házigazdaként természetesen minden jogos rendezői felelősségét elismeri, de „úgy ítéli meg, hogy rendezőként az adott helyzet kezeléséhez, illetve általában is a mérkőzésen valamennyi körülményhez képest az ez esetben elvárható minden szükséges intézkedést megtett. Rendezői a kialakult helyzetet szakszerűen kezelték, fizikai erőszakot nem alkalmaztak, csak a játékvezetők és a klubház tényleges megvédéséhez szükséges mértékben léptek fel a szurkolókkal szemben.”

A PSN Zrt. emellett kedd délelőtt felülvizsgálati kérelemmel fordult az MLSZ Versenybizottságához. Ebben a helyzet újbóli elemzését, illetve azt kérte, hogy az MLSZ vizsgálja meg a találkozó végeredménye megváltoztatásának a lehetőségét — akár a meccs újrajátszásával. Okként a leshelyzet téves megítélést, az asszisztensi tévedést (amely az MLSZ szabályzatai szerint önmagában „óvásra" nem ad okot) jelölték meg, valamint azt, hogy a játékvezetőnek sem a hosszabbítást idejét mutató jelzését nem látta, sem a találkozó lefújását jelző sípjelét nem hallotta senki. Továbbá, mert a tévesnek vélt játékvezetői ítélet nemcsak a találkozó, de a bajnokság végkimentelét is befolyásolhatja.