Nagyon szánalmas: ballagáson taroltak a pécsi parkolóőrök

2018. június 2. 10:10 2018. jún. 2. 10:10

Az összes szülő autóját végigbüntették a parkolóőrök a pécsi Belvárosi Óvoda csütörtöki ballagásán. Fél órát lehet csak az intézmény látogatására kitalált órácskával parkolni, de az a fránya ballagás tovább tartott. És a mindig éber parkolóőrök ezt valószínűleg pontosan tudták. Nyertes pécsiek, szevasztok!

Pompás terep ez iyenkor, mintha Kalasnyikovval gázolnál bele a flamingókkal teli tóba. A parkolóőr, aki ilyenkor nem oszt ki legalább tíz cédulát, sose lesz az év dolgozója a Biokomnál.

Pedig a Belvárosi ovi amúgy egy szuper hely, a nyílt napjai és a ballagások mindig remek hangulatban telnek.

Csak hát tovább tartanak fél óránál. Márpedig belátható áron iskolás-óvodás gyermek után olyan kis műanyag órácskával működő behajtási engedélyt lehet kapni az egyébként élhetetlen, megközelíthetetlen, parkolhatatlan belvárosi utcákba, amivel egyszerre fél órát lehet ott tartózkodni. Ha kicsit lassabban öltözik a gyereked, már megszívtad, ha meg sietsz, és az ujjacskáddal elfelejted beállítani az óra műanyag mutatóit, akkor is.

De amikor tutira megszívod, az az óvodai ballagás. Meg az évnyitó-évzáró az utca másik végén lévő iskolában, mert erre is volt már precedens. Mert a parkolóőrök tudják, hogy ezek tovább tartanak fél óránál.

Ötezer forintos csekk jár ilyenkor. Ötezer forintos csekk az ajándék a pécsi városvezetéstől, ennyi a beugró az imádott gyereked óvoda-iskolai ünnepségére. Ezt még az ember ki is fizetné, ha mondjuk tudná, hogy az intézményre költik, hogy az óvónők, az osztályfőnök kap belőle valami bájos ajándékot.

De nem. Ezt a pénzt a sokmilliárdos hiánytól okádó pécsi önkormányzat feneketlen zsákjába öntik. Az egyébként ünneplő szülők ötezer forintjaitól kellene megoldódnia Pécs minden bajának.

Pedig ezek a csekkek csak arra jók, hogy elvegyék az emberek kedvét, hogy a három-négy-nyolc, általában gyönyörű év végre még járjon egy szálka a szemünkbe, egy citrom a szánkba, amiből biztos nem lesz limonádé.

Mert ha valami pécsi, ha valami Pécs, akkor kell, hogy legyen benne valami szánalmas, valami, amitől a szubmediterrán citrusillatba csatornabűz keveredik.

Szerintem ez az egész erőlködés rendkívül szánalmas, ahogy szánalmas benne mindenki, aki döntéshozóként, végrehajtóként, az utasítás közvetlen kiadójaként részt vett.

Az sem segít sokat, hogy kívánság nélkül is egy pénzügyileg beteg város gyógyszerére költik ezeket az ötezer forintokat, mert a betegen nem gyógyít sokat, de legalább elrontja a pécsi adófizetők kedvét, és legalább elképesztően rossz reklámot csinálnak a belvárosi intézményeknek.

Valakinek ez biztosan megéri.