A holland civil szerint nem lehet hátradőlni

2018. június 8. 15:32 2018. jún. 8. 15:32

Egy hónapja adott át petíciót Simon Wintermans Pécs polgármesterének a propagandaszócsővé silányított önkormányzati lapcsaláddal kapcsolatban. Válasz nincs, párbeszéd nincs, a holland szerint nem lehet hátradőlni.

Simon Wintermans egy hónapja szervezett demonstrációt Pécs főterén, a megmozdulás homlokterében a választási hajrában kiegyensúlyozottsággal nehezen vádolható önkormányzati média állt.

A pécsi holland a Facebookon emlékezett meg az egy hónappal ezelőtti performanszról, amely során piros festékkel méregtelenítették a Pécsi Híreket.

„Éppen egy hónapja vonultak utcára a pécsi polgárok, hogy követeljék az adójukból működtetett városi médiából a gyűlöletkeltés és a propaganda száműzését. A demonstrációt követően átadtam a petíciót, melyben fentieken túl a felelős kiadó és főszerkesztő felelősségre vonását követelte az 549 aláíró. Négy hét telt el, de Páva Zsolt még mindig nem reagált a petícióra. Az emberek számítanak a válaszára, Polgármester Úr!”

-írta Wintermans.

Megkerestük a pécsi férfit, egyebek között arra voltunk kíváncsiak, hogy lát-e változást, illetve jött-e bármilyen válasz, vagy magyarázat a válasz elmaradására.

Simon Wintermans lapunknak elmondta: a Pécsi Hírek megint „cuki” lap lett. Véget értek a választásoknak, jött a demonstráció, újra bájos, bulváros anyagokkal vannak tele az önkormányzat lapjai – mondta.

- A propaganda maradt, nincsenek illúzióink: amíg a kialakult helyzetért felelős emberek a helyükön vannak nem lehet hátradőlni – mondta a holland aktivista, hozzátéve: a polgármestertől és a városházától nem jött semmiféle válasz vagy magyarázat.