Hőség és zivatarok - ez várható a következő napokban

2018. június 10. 19:03 2018. jún. 10. 19:03

A következő napokban is folytatódik a változékony, meleg időjárás. Többször várható zápor, akár heves zivatar, de marad a meleg: a hét elején 34 fok is lehet, a hétvégére is csak pár fokkal mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn délnyugaton több órára kisüt a nap, míg északkeleten, keleten még az esti órákig lehetnek záporok, zivatarok. Az Alföldön megélénkül a légmozgás, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 27-33 fok között várható.

Kedden a napsütés mellett északon több helyen, másutt inkább csak elszórtan várható zápor, és akár heves zivatar. Helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 16-22 fok lehet. Napközben 28-34 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé várható zápor, zivatar. A szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 24-31 fok között alakul.

Csütörtökön hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de több helyen várható csapadék: nyugaton inkább eső, zápor, keleten jellemzően zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok várható. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.