Dombóvári tragédia: felelősöket keres a nő, akinek a teljes családját megölte az autóra dőlt fa

2018. június 11. 14:31 2018. jún. 11. 14:31

A család fenntartója, fiatal pár és féléves babájuk esett áldozatul a péntek éjjeli viharnak Dombóváron. A baleset túlélője felelőst keres, az önkormányzatok együtt próbálnak segíteni.

„Ez a család megszűnt”

Drámai interjút adott a péntek késő esti dombóvári tragédia túlélője a TEOL-nak. A középkorú kisvaszari nő a családot fenntartó férjét, lányát, menyét és féléves unokáját veszítette el. A nő mindenképpen a felelősöket akarja megtalálni. Fiával – aki kisgyermekét, párját, testvérét és apját veszítette el – jelenleg sógornőjénél húzták meg magukat, képtelenek visszamenni a családi otthonba, ami tele van elhunyt szeretteik holmijával – írja a lap.

Felajánlások

Dombóváron a tragédia másnapján éppen a baleset helyszíne közelében tartottak volna civil napot, ám azt kegyeleti okokból áthelyezték Gunarasba. Szintén szombaton város mintegy ötvenfős csapata utazott volna a Nemzeti Regattára, ám a programot a történtek miatt törölték. A Regatta szervezői sajnálatukat fejezték ki, amiért Dombóvár csapata nem tudott eljönni, egyben egymillió forintot ajánlottak fel a tragédiával sújtott családnak.

A kisvaszari önkormányzat felajánlotta, hogy a temetés terhét átvállalja a családtól, de segítséget ajánlott Dombóvár polgármestere is. Szabó Loránd elmondta: már hétfőn elkezdi az egyeztetést a szóban forgó terület állami fenntartójával a fák állapotának felméréséről. Ugyanezt a munkát és a veszélyes fák kivágását – amit a városban rendszerint komoly társadalmi viták öveztek, legalábbis eddig - az önkormányzati területeken is felgyorsítják, annak ellenére, hogy az elsődleges szemrevételezés alapján a fa nem volt rossz, korhadt állapotban, azt gyökerestől csavarta ki a vihar.