Tóth Bertalan: a Fidesz a bírósági eljárások megbundázására készül

2018. június 11. 16:07 2018. jún. 11. 16:07

Az igazságszolgáltatás "megbundázásával" vádolta a Fideszt Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A képviselő Polt Péternek is odaszúrt egyet.

Tóth az MTI híradása szerint arról beszélt, hogy a Fidesz korábban végrehajtotta a választási rendszer és a médiaviszonyok megbundázásását, most pedig a magyar igazságszolgáltatási rendszer "megbundázása zajlik", közvetlen politikai irányítás alá került az ügyészség.

Polt Péter, a Fidesz ökle, aki szolgálja a Fidesz politikai hatalmát és védi az ellopott pénzt - jelentette ki a pécsi politikus.

Tóth Bertalan úgy vélte: közigazgatási bíróság bevezetése a bírósági eljárások "megbundázását" szolgálja, amit nem szabad hagyni. Szerinte azonban ennek a rendszernek is vége lesz egyszer, és akkor jön a jogi és az erkölcsi elszámoltatás.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint Magyarországon az ügyészségi szervezet független, a parlamentnek tartozik beszámolással, a kormánynak semmilyen befolyása nincs az ügyészségre és a bíróságok szervezetére. Lehet, hogy az önök idejében ez máshogyan volt - fordult az MSZP-s politikus felé megjegyezve, hogy Polt Péter a szocialista kormány időszaka alatt is az ügyészségen dolgozott, de akkor nem merült fel, hogy pártkatona lenne.

Tóth Bertalan nemrég sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Stop Soros szigorított törvénycsomag örve alatt olyan támadást indít az Orbán-kormány a bíróságok ellen, amire a rendszerváltás óta nem volt példa

Tóth: a bíróságokkal befejezi a Fidesz a diktatúra kialakítását

A Stop Soros szigorított törvénycsomag örve alatt olyan támadást indít az Orbán-kormány a bíróságok ellen, amire a rendszerváltás óta nem volt példa - mondta Tóth Bertalan csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: előtte volt rá példa, de azt meg senki sem kívánhatja, hogy ez az időszak visszajöjjön.