Orbán beígérte: 2,4 milliárdot kap Vajszló

2018. június 11. 21:27 2018. jún. 11. 21:27

A választás után Vajszlóban kezdte örömködő kampányát Orbán Viktor, ahol beígérte a helyi ipari park fejlesztését, a csatornázás megoldását és a tanuszoda megnagyobbítását. Most kiderült, a háromból kettő feladatra közel 2,5 milliárd forintot fordíthatnak majd az ormánsági településen.

Idén már kétszer is tiszteletét tette Orbán Viktor miniszterelnök Vajszlón: először a választás előtt pár nappal hordozta körbe Nagy Csabát, hogy ismerjék a népek, kire is kell Tiffán Zsolt helyett szavazni.

Másodszor már a választás után érkezett az ormánsági településre Orbán, hogy megköszönje a szavazókörzet eredményét.

Ekkor jelentette be, hogy a település iparterületét 400 millió forintból fejlesztik majd, a csatornázásra, ami nagy gond Vajszlón, legalább másfél milliárd forintot fordítanak, és a 2014 óta már sokszor beígért tanmedence is 33 méteresre lesz növelve.

A Magyar Közlöny 82. számában megjelent kormányhatározat értelmében a nagyközség 2,4 milliárd forintos forrás-átcsoportosításban részesül - mégpedig azonnali hatállyal.

A pénzösszegből legfeljebb 400 millió forintot a település ipartelepének teljes körű felújítására lehet fordítani, míg legfeljebb 2 milliárd forintból Vajszló központtal szennyvízelvezetési beruházást lehet támogatni.

A kormányhatározat utolsó pontja értelmében az emberi erőforrások miniszterének meg kell vizsgálnia, hogy miképp is lehetséges a beígért tanuszodában egy 33 méteres medencét kialakítani.