Nincs nyomorultabban járható város Pécsnél - hacsak...

2018. június 12. 13:48 2018. jún. 12. 13:48

Az már közhely, hogy a pécsi közlekedés egyre inkább hasonlít egy lepratelepre beszabadult kolerajárványhoz vagy a drezdai bombázáshoz. Ám lehet rosszabb: vannak emberek, akiknek a MÁV-val kell eljutnia Pécsig ahhoz, hogy utána itt belepislogjanak Dante útmérnököknek fenntartott bugyrába.

Arról, hogy mennyire de mennyire elképesztően nyomorult dolog ma Pécsett közlekedni, legutóbb itt írtunk:

Térképen a pécsi pokol

Mert másnak nem nagyon hívhatjuk a város mostani állapotát, mikor lényegében mindent egyszerre túrtak fel, szinte mindenhol forgalomkorlátozás nehezíti a közlekedést, nem csak az autósok, hanem a buszozók életét is. A BIOKOM most egy térképre gyűjtve megmutatta mindazt, amit nap mint nap élünk, és amitől nap mint nap anyázunk.

Ám egy pillanatra álljunk meg, vegyünk egy mély levegőt a porral terhelt pécsi ájerből, és próbáljunk meg önnön nyomorunk fölé emelkedni. Ebben segít az Index cikke. Hiszen van, akinek előbb el kell jutnia Pécsig, hogy utána itt derekasan elkapja derékba a bedugult forgalmat.

Ugyanis már az is kihívás, hogy valaki elbumlizzon idáig, mondjuk ha a kies fővárosból szeretne, és mondjuk vonattal, vagy amit helyette adnak.

„Egyébként sem könnyű február óta Pécsre eljutni, mert a pályafelújítás miatt Kelenföld és Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok járnak. Ez idő alatt a buszok Budapesten a Keleti helyett Kelenföld pályaudvarról, a BKK Etele téri megállóiból indulnak. De nem csak ez az átszállás nehezíti meg a Pécsre való vonatozást, a kevésbé rutinos utazóknak a pótlóbuszok megtalálása is nehézségeket okoz, a megfelelő utastájékoztatás hiánya miatt”

- írja az Index, fotókkal is alátámasztva a leírtakat:

Bolyonganak a külföldiek a pécsi vasútvonal felújítása miatt

Egyébként sem könnyű február óta Pécsre eljutni, mert a pályafelújítás miatt Kelenföld és Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok járnak. Ez idő alatt a buszok Budapesten a Keleti helyett Kelenföld pályaudvarról, a BKK Etele téri megállóiból indulnak. De nem csak ez az átszállás nehezíti meg a Pécsre való vonatozást, a kevésbé rutinos utazóknak a pótlóbuszok megtalálása is nehézségeket okoz, a megfelelő utastájékoztatás hiánya miatt.

A cikk szerint megtépázott A4-es tájékoztató papírlapok között tónak is beillő tócsákon át vezet az út a vonatpótló buszokig, a cikk szerzője nem méltatta túlságosan a MÁV tájékoztatás irányában tett erőfeszítéseit.

Más kérdés, hogy aki végre megérkezik Pécsre, azonnal visszasírja magát a magányos sárga papírlapok közé bokáig az esővízbe.

Az meg már végképp gödör a lyukban, hogy mindeközben megint csak Pécs lesz a logisztikai horrofilm sikító női főszereplője. Különben nem kellett volna a rengeteg más baj mellett egy olyan ősöreg vonatpótló Setra mögött lépésben bajlódni Pécs belvárosában kedden délelőtt (is), amin még Triceratops ütötte horpadások is voltak. Hogy szegény sofőr hogyan keveredett el a várfalig, abba belegondolni is kár.