Milliós fizetésért viheti a régi igazgató a kaposvári színházat

2018. június 14. 15:30 2018. jún. 14. 15:30

Fülöp Péter megbízott igazgatóként vezette a kaposvári Csiky Gergely Színházat 2016-tól, most egyedül pályázott egy eléggé érdekesen kiírt pályázaton a posztra, amit meg is nyert. Helyi hírek szerint egymilliónál nagyobb fizetést kaphat, többet, mint elődje.

Fülöp Péter megbízott igazgatót nevezték ki a Csiky Gergely Színház élére csütörtökön, a posztot nyár végétől egészen 2023. augusztus 31-ig töltheti be. Ő volt az egyedüli induló a pályázaton - olvasható az MTI hírében.

Fülöp Péter a Csiky Gergely Színház fotóján:

Csiky Gergely Színház Kaposvár

Csiky Gergely Színház Kaposvár added a new photo.

Mint ahogy tavasszal a szinhaz.hu megírta, maga az igazgatói pályázat kiírása is érdekes volt, ugyanis "a felsőfokú színészvégzettség és az öt éves, színházi szakmai gyakorlat mellett a jogász és a közgazdász képzettséget is szakirányú végzettségként fogadja el, emellett a hároméves, előadó-művészeti szervezetben szerzett vezetői gyakorlat is kiválthatja a fél évtizedes szakmai múltat. Fülöp Péter pedig éppen három éve dolgozik a kaposvári teátrumban, valamint jogász és közgazdász diplomával rendelkezik", amiket amúgy a Pécsi Tudományegyetemen szerzett.

Művészeti vezetője Olt Tamás színész lett, vele kapcsolatban a kaposvári önkormányzat oldalán található előterjesztés egyik mellékletében a következő olvasható:

"A Szakmai Bizottság jelenlévő tagjai 8 igen szavazattal támogatták dr. Fülöp Péter jelenlegi igazgató pályázatát, akit alkalmasnak találtak a színház vezetésére.

Fontosnak tartották megjegyezni: a színház társulata fokozott érdeklőséggel (valószínűleg "érdeklődéssel" lenne itt, csak elírták - a szerk.) várja, hogy a pályázatban megjelölt művészeti vezető megtalálja-e a közös hangot a társulattal és a közönséggel."

Az MTI híre szerint az 1911 óta működő, 110 alkalmazottat foglalkoztató Csiky Gergely Színház idén mintegy 590 millió forintból gazdálkodik. Ebből 272,5 millió az állami, 140,9 millió forint az önkormányzati támogatás, 108 millió forint az értékesítés nettó árbevétele, a költségvetés fennmaradó részét pályázati, vállalkozói támogatások és egyéb források teszik ki.

"A teátrum épülete felújítás alatt áll, a 9 milliárd forintos rekonstrukció ideje alatt a társulat előadásait az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség" - áll a távirati iroda hírében. Az már nem fért oda, hogy eredetileg idén ősszel kellett volna elkészülnie a 2016 őszének végén elindított felújításnak. Ám mint idén tavasszal kiderült, a nyitóelőadás 2019 őszén várható.

A Kapos-T cikke szerint "a közgyűlési előterjesztésben szerepel, hogy Fülöp Péter személyi alapbére bruttó egymillió-egyszázezer forint lesz havonta", ami több mint duplája az előző igazgató Rátóti Zoltán bérének. Igaz, Rátótinak több mint 400 ezer forintos havi költségtérítése volt - jegyzi meg a lap.

Az is kimaradt a hírből, hogy nemrég másodfokon is nyert a színház ellen az a négy színész, akiket minőségi cserére hivatkozva rúgtak ki az intézményből.