Sunnyogva jön az újabb áremelés és leépítési hullám Pécsen?

2018. június 18. 16:00 2018. jún. 18. 16:00

Több olyan előterjesztés címe is olvasható a júniusi pécsi közgyűlési meghívóban, ami azt sugallmazza, hogy további leépítések és drágulások várhatóak a milliárdos hiánnyal küzdő városban. A dokumentumokat azonban majd csak pótlólagosan osztják ki a képviselőknek, de a széles közönség még az interneten keresztül sem érheti el ezeket egyelőre.

Rengeteg napirendi ponttal készül a pécsi önkormányzat a júniusi közgyűlésére, ám van pár, érdeklődésre kiemelten számot tartó előterjesztés, amik még nem érhetőek el (pótlólagos kiosztásra vannak jelölve), de a közgyűlési menetrendben már szerepelnek.

Az egyik ilyen "A parkolási rendszer felülvizsgálata és Pécs Város környezetkímélő forgalmi rendjéről, a fizetőparkoló-helyek működtetéséről, valamint a várakozás díjairól szóló 49/ 2011. (X.31.) önkormányzati rendelet módosítása" című dokumentumcsomag, amit majd csak pótlólagosan fognak kiosztani a képviselőknek.

Nem nagyon kell hozzá sok fantázia, főleg nem a milliárdos hiánnyal küzdő Pécsen, hogy mit is takarhat az előterjesztés címe.

Aztán ott van a másik, ugyancsak gyanús címmel ellátott napirendi pont: "Intézmények működésének racionalizálása". Ennél sem lehet másra gondolni, mint hogy folytatódik a leépítési hullám.

A harmadik ilyen előterjesztés "A helyi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállítási viteldíjak változása, a 115/2018. (V. 17.) sz. közgyűlési határozat módosítása" címet viseli. Ezzel kapcsolatban a kötelékben repülő helyi kormánypárti média már arról cikkezett, hogy a buszsofőrök béremelést akarnak, amit nem lehet máshogy, mint emeléssel összehozni. Hofekker Ferenc, a Tüke Busz Zrt-nél működő Független Demokratikus Szakszervezet vezetője szerint az emelés után még csak közelíteni fogja a pécsi bér az országban elvárható szintet.

Ja, és a bölcsődei díjakat is alaposan meg szeretné emelni a városvezetés, erről itt írtunk bővebben.