Még várni kell a 30 fokra

2018. június 24. 13:19 2018. jún. 24. 13:19

Nem tér vissza egy csapásra a nyár a pénteken befutott lehűlés után a jövő héten, záporokra, zivatarokra számítani kell, a hőmérséklet maximum 27 fokig emelkedhet, de lesznek olyan napok, amikor a 20-hoz lesznek közel az értékek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk az Alföldön több, a Dunántúlon kevesebb napsütéssel. Elszórtan várható zápor, az ország északkeleti harmadában zivatarok is létrejöhetnek. Az északi, északnyugati szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kedden általában többórás napsütés, gomolyfelhő-képződés várható, de délutántól délkelet felől fokozatosan beborul az ég. Elszórtan zápor előfordulhat, nem túl nagy számban zivatarok is kialakulhatnak. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

A hét harmadik napján többnyire erősen felhős lesz az ég, és sokfelé kell esőre, záporra számítani. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős ég lesz a jellemző, napsütésre főként a déli, délkeleti megyékben lehet számítani. Továbbra is sokfelé lesz eső, zápor, keleten helyenként zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Pénteken a szakemberek szerint felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északi szél élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul.