Elnöki parádés kocsis: márpedig minden rendben

2018. június 29. 08:44 2018. jún. 29. 08:44

A Tolna megyei közgyűlés legutóbbi ülésén újra téma volt, hogy „parádés kocsis” hordja munkába az önkormányzat elnökét. A jogszabályi háttért továbbra sem sikerült feltárni, a főjegyző szerint nem ütközik jogszabályba, és kész.

Nini, ki kocsikázik?

A témával februárban foglalkoztunk legutóbb. Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere, a megyei önkormányzat képviselője akkor arról beszélt: két éve vetette fel, hogy jogszabályellenesen, már-már a bűncselekmény határát súrolva használja az önkormányzat luxusautóját magánhasználatra Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnöke, amit máig nem rendezett a közgyűlés. Azóta kiderült: Fehérvári már nem is maga vezeti az autót, sofőr hozza-viszi.

Ez, ha munkavégzésre használná, nem is lenne baj, de Fehérvári összekeveri a magánhasználatot és a munkába járást – ez utóbbi magánhasználatú autót feltételez, ám ebben az esetben sofőr nem alkalmazható. A közgyűlés ellenzéki képviselője szerint még a Fidesz-kormány puritánsággal éppen nem nevezhető, sőt, inkább helikopterező, luxusvadászó tagjai közül is csak a kiemelt tárcák vezetői engedhetik meg maguknak ezt a luxust.

Fehérvári azt mondta: orvosi javaslatra kellett felvennie a sofőrt, aki alkalmanként, néha vezeti az autót, ez pedig nem csak jogos és törvényes, de emberi dolog is. A megyei főjegyző visszautasította a vádakat, szerinte a sofőr karbantartó is, és nem csak egy ember autóját vezeti, a közgyűlés pedig engedélyezte a magánhasználatot is.

Akkor a Pécsi STOP is intézett kérdéseket a megyei közgyűlés vezetéséhez az autóhasználat kapcsán, de számos kérdésünkre az autó- és sofőrhasználatra mindössze egy semmitmondó linket kaptunk válaszul.

Nincs itt semmi látnivaló

Szabó Loránd a közgyűlés legutóbbi ülésén ismét firtatta az autóhasználatot és a sofőr igénybevételét, de érdemi választ nem kapott. A Pécsi STOP úgy tudja: azt szerette volna megtudni, hogy milyen jogszabály és miként rendelkezik a témáról, de a tolnai főjegyző, Gábor Ferenc mindössze azt hajtogatta az ülésen: nem ütközik jogszabályba.

És kész.