Nincs vége: őszig kitolták a fokozott ellenőrzést Baranyában is

2018. július 1. 15:56 2018. júl. 1. 15:56

Fokozott ellenőrzést rendeltek el július elsejétől egészen szeptember végéig, ez idő alatt a rendőrök bárkit igazoltathatnak bárhol. Február elsejétől június 30-ig az ország egész területén élt ez a rendelkezés, mostantól csak nyolc megyére, köztük Baranyára és Somogyra korlátozódik.

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében az év hetedik hónapjától - tették közzé a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint az országos rendőrfőkapitány 2018. július 1-jén 0 órától 2018. szeptember 30-án 24 óráig Zala megye, Somogy megye, Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Csongrád megye, Békés megye, Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.

Június utolsó napjával egyébként véget ért az előző fokozott ellenőrzési etap, azt február elsején rendelték el, és az ország összes megyéjét érintette. Azelőtt pedig október elsejétől január 31-ig élt az intézkedés, szintén mindenütt érvényes volt. Hogy a mostani miért korlátozódik csupán az említett nyolc megyére, azt a rendőrség tájékoztatása nem indokolta.

Az első fokozott ellenőrzést 2015. októberében rendelte el a rendőrfőkapitány, akkor még csak egy hónapra és az illegális migrációval összefüggésben lévő cselekmények miatt - írtuk korábban. Mikor lejárt, újabb hónapra hosszabbították meg, aztán szépen-lassan elkezdtek összeérni és megnyúlni a fokozott ellenőrzések időszakai, melyek a mai napig tartanak.