Ingyenes, szabad utazást kért a magyar fiataloknak az MSZP

2018. július 2. 16:06 2018. júl. 2. 16:06

Az MSZP kezdeményezni fogja, hogy a 18. évüket betöltő fiatalok kapjanak ingyenes utazási lehetőséget Magyarországon. A témáról a párt elnöke, Tóth Bertalan beszélt Budapesten.

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt pécsi illetőségű elnöke Ujhelyi Istvánnal és Bihal Dáviddal tartott közös sajtótájékoztatót a Keleti pályaudvaron. Tóth elmondta: terveik szerint határozati javaslatot nyújt be az MSZP ifjúsági szervezetekkel, hallgatói önkormányzatokkal egyeztetve, amelynek lényege, hogy a 18. évüket betöltött fiatalok ingyenes utazási lehetőséget kapjanak a határokon belül, hogy ez ne lehessen korlátja az ország megismerésének.

A kezdeményezés természetesen rímel az Európai Unió hasonló kezdeményezésére, hiszen a közösség pályázat útján hasonló módon segíti a fiatalokat a kontinens megismerésében. Az Interrail programot a szocialista politikus, Ujhelyi István vállalta fel négy éve, idén 100 ezer jelentkező fiatalból 15 ezer kelhet útra ingyenes vasúti bérlettel, köztük több száz magyar.

Tóth Bertalan bejelentette azt is: az MSZP megkezdte a felkészülést az európai parlamenti választásokra, a kampány vezetője a párt EP képviselője, Ujhelyi István lesz. Tóth elismételte: az Európai Unió nem csak emberek, országok, hanem értékek közössége, ezért küzdenek majd a kampányban.

Ujhelyi István a sajtótájékoztatón arról beszélt: Európa a béke, a stabil fejlődés tere nekünk, gyermekeinknek és unokáinknak. A politikus kiemelte: az MSZP nem keresi minden áron a konfliktust Brüsszellel, hanem az ország számára hátrányos döntések megváltoztatásáért fognak dolgozni.

Ujhelyi kikérte magának, hogy Orbán ki akarja vezetni Magyarországot Európából, és kijelentette: a céljuk, hogy minél több, itthon ellenzékinek számító képviselőt küldjenek az Európai Parlamentbe.