Mellár szerint valakik jól járnak a gyenge forinttal

2018. július 3. 12:11 2018. júl. 3. 12:11

Az tudjuk, hogy ezek nem a magyar családok, a pécsi közgazdász politikus szerint az sem tűnik nagyon valószínűnek, hogy ez Soros György lenne az ügynökeivel.

Mellár Tamás a Hír Tv anyagában szólalt meg.

„Azt gondolom, hogy a kamatemelési ciklus hosszú évekig is tarthat, és egy olyan egyensúlyi szintre fognak felkerülni, ahol már nem fékezi a gazdasági növekedést, de kezelni lehet vele az inflációs folyamatokat, ami épp most kezd megindulni globálisan. Tehát a mostani szinthez képest 1-2 százalékkal magasabb kamatszintre kell készülnünk hosszabb távon is”

– fogalmazott a tévécsatornának az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője, Varga Zoltán, aki szerint egyértelműen kamatemelésre kell készülni.

Mivel a hazai eszközöket nézve csak ez mentheti meg a beszakadt forintot.

Mellár Tamás pécsi parlamenti képviselő szerint a fő probléma, hogy a növekvő infláció ellenére a jegybank nem emeli az alapkamatot. Mellár azt mondta: valakik jól járhatnak a gyenge forinttal. Némi éllel arra is utalt a közgazdász a Parlamentben, hogy ezek, bármit is mondjon a kormány, nem Soros György vagy az ügynökei.

„Az, aki tudja, vagy sejti azt, hogy mikor történik meg Magyarországon a kamatforduló, tehát mikor fog a jegybank kamatot emelni, az nagyon jól tud spekulálni, és nagyon nagy haszonra tud szert tenni mindaddig ameddig ez a kamatemelés meg nem valósul. Nekem valami azt súgja egyébként, hogy itt és most nem Soros György az, aki a legautentikusabb információkkal rendelkezik a tekintetben, hogy az MNB mikor is szándékozik kamatlábat emelni”

– jelentette ki a politikus.

Mellár Tamás szerény tippünk szerint arra célzott: az elmúlt években – többek között - a Magyar Nemzeti Bank tett szert sok tízmilliárdos haszonra a gyenge forintnak köszönhetően.