Újra megígérte a Fidesz a Magasház helyére a parkot

2018. július 3. 15:40 2018. júl. 3. 15:40

Amióta lebontották a Magasházat, azóta van beígérve, hogy a helyén park lesz játszótérrel, kávézóval, sőt, akár még egy emlékmű is lehet majd. Most a legújabb határidő idén ősz, de még ez sem biztos. A kertvárosi központi játszótér is még csak ígéret egyelőre.

2016 novemberére bontották le a pécsi Magasházat, és már akkor megígérte Csizi Péter országgyűlési és Fazekas Orsolya önkormányzati képviselő, hogy az épület helyén parkot alakítanak ki játszótérrel és kávézóval, de egy emlékmű is lehet az ingatlanon.

Akkor úgy saccolták, hogy 2017 őszén indulhat meg a parkosítás, és 2018 tavaszára készülhetnek a csatlakozó fejelsztések (kávézó, emlékmű, játszótér).

Ám 2018. április elején a következő látvány fogadta az arra járókat:

Még 2017. augusztusában cikkeztünk arról, hogy az egész projekt elég nagy csúszásban van, mivel az önkormányzat a terület tulajdonjogát akkor még nem kapta meg. Akkor a városvezetés úgy saccolta, hogy a 2018. tavaszi helyett a nyári negyedévben lehetnek készen a parkosítással és a csatlakozó építményekkel.

Ismét csúszik az egész

Ám július elején Páva Zsolt polgármester arról beszélt a Pécsi Újság.hu-nak, hogy nem minden ment rendben a tervezett beruházással.

Mint elmondta,

"jelenleg a kivitelezési közbeszerzési eljárás újbóli lebonyolítása zajlik, tekintettel arra, hogy az első ajánlati körben a becsült költségnél magasabb árajánlatok érkeztek be"

- olvasható a cikkben.

A lap szerint ha minden rendben megy az újabb közbeszerzési körben, akkor "akár már idén ősszel elkezdődhet az építkezés".

A lap szerint a park és játszótér mellett egy kávézó is épül a terület déli részén, a környező területen a burkolatot és a parkolókat is megújítják, de lesz elektromos töltőállomás is az Egyetemvárosban annyira sűrűn közlekedő elektromos járműveknek. (A Magasházról szóló emlékmű meg úgy tűnik, hogy 2016 óta kikerült a terület fejlesztési ötletéből.)

Nem akarunk rosszmájúnak tűnni, de lesz még ebből kampányígéret a 2019-es önkormányzati választás előtt, van egy olyan érzésünk.

Kertvárosban is lesz központi játszótér - egyszer

A Pécsi Újság.hu cikke a Kertvárosba megígért központi játszóteret is megemlíti. Arról még 2016-ban kérdezte a helyieket a Fidesz, majd a választás előtt Csizi Péter adott ki a látványtervekről egy kampányújságocskát. (Azóta kiderült, 100 millió forintba kerülhet a játszótér, de ezt uniós pénzből állják majd.)

Nem létező játszótér látványtervével kampányol Csizi Kertvárosban

Egy még el sem készült játszótér látványtervével kampányol Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselőjelölt Kertvárosban. A játszótér a jelek szerint az önkormányzati választás környékén készülhet el.

Eléggé úgy tűnik, hogy ez a projekt is csúszik, Páva ugyanis a következőt mondta a lapnak:

A kertvárosi játszótér tervei elkészültek, a fejlesztési forrás megszerzéséhez szükséges pályázatot benyújtottuk, a támogatási szerződés megkötése a közeljövőben várható

- de hozzátette, majd csak ezek után lehet a kivitelezőt kiválasztani.

Vagyis ebből is leghamarabb 2019-ben lehet valami, amikor is mint közismert, önkormányzati választás lesz. Legalább lesz mit megint beígérni.