A közterület-felügyelet miatt maradt ki Harkány az idei Tenkes Hadjáratból?

2018. július 4. 09:06 2018. júl. 4. 09:06

A közel két évtizedes hagyományokhoz méltón idén is koszorúzott volna Harkányban a 7. huszázred Siklósi Huszár Bandériuma, ám úgy hírlik, a közterület-felügyelet visszaverte a hadakat egy közterület-foglalási engedély képében.

Hiába a hagyományőrzés, ha a hatóságok keresztbe tesznek ennek - az Új Harkányi Hírek cikke szerint a hétvégén ez történt a dél-baranyai fürdővároskában is.

Mint cikkükben írják, a 7. huszázred Siklósi Huszár Bandériuma a közel húsz éves hagyományhoz méltón idén is június végén egy több száz kilométeres úton járta be Baranyát a siklósi vártól Villányon és Vokányon át sokfelé a XIX. Tenkes Hadjáraton belül.

Harkányban is többször voltak már, volt, hogy kiállítást nyitottak meg, vagy a hősök emlékművénél rótták le tiszteletüket.

Idén vasárnap késő délelőtt érkeztek volna be Harkányba, a program pedig egy koszorúzás lett volna az emlékműnél - onnan aztán a hadjárat végcélja, Siklós felé vették volna az irányt.

A programban még szerepelt a harkányi megálló, ahol még a helyi fideszes polgármester is köszöntőt mondott volna:

Tenkes Huszár Bandérium Hagyományőrző Egyesület

Tenkes Huszár Bandérium Hagyományőrző Egyesület added a new photo - with Irány Harkány.

Ám a lapnak azt állította a bandérium vezetője, Csizik Mihály, hogy amikor a harkányi önkormányzattal egyeztetett volna a megérkezésük előtt pár nappal, akkor a helyi közterület-felügyelezhez lett továbbküldve.

Ott pedig azt a tájékoztatást kapta, hogy a koszorúzási rendezvényükhöz öt nappal korábban közterület-foglalási engedélyt kellett volna kérnie.

Az Új Harkányi Hírek megkereste a harkányi városvezetést, hogy a koszorúzás valóban engedélyhez kötött-e és hogy szakszerű volt-e a helyi közterület-felügyelet válasza - egyelőre választ még nem kaptak.