Egymilliót ajánlott Dombóvár a tragédiával sújtott családnak

2018. július 4. 11:14 2018. júl. 4. 11:14

Egymillió forintot ajánlott fel Dombóvár önkormányzata a családnak, amelynek négy tagja, köztük egy féléves baba vesztette életét június elején egy tragikus viharban. A képviselő-testület azt kéri: minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Mint ismert, június elején egy iszonyú viharban egy kisvaszari család négy tagja halt meg Dombóváron, amikor egy negyvenméteres fa dőlt az autójukra. Az autóban öten utaztak, egyetlen nő élte túl, az áldozatok között egy féléves kisbaba is volt.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere már a tragédia másnapján azt ígérte: bár a természeten kívül senki sem okolható a történtekért, hiszen az állami területen álló fát gyökerestől csavarta ki a vihar, a város önkormányzata lehetőségeihez mérten segíteni fogja a családot.

A polgármester hivatalos Facebook-oldalán nemrég azt közölte:

„Dombóvár város képviselő-testülete szívből jövő, önkéntes felajánlást tett a városunkban bekövetkezett tragédia hozzátartozói számára. (...) A túlélő személy és a hozzátartozók fájdalmát nem enyhítheti semmi, ezt a sebet az idő sem tudja begyógyítani, talán csak picit, évek múltával tompítani. De élni kell tovább, még ha ez most nagyon nehéz. A képviselő-testületünk 1 millió forintot ajánlott fel, hogy a következő egy évben segítsük az érintettek megélhetését.”

A polgármester hozzátette: a testület azt kéri, hogy felajánlásukhoz a város polgárai is caatlakozzanak és maguk is segítsék meg a családot.

A tragédiával sújtott család életben maradt tagjait az alábbi számlaszámon és közleménnyel lehet támogatni:

11746043-15415819

Közlemény: jótékony közadakozás Kisvaszar