Tóból rángatta ki, megverte, fogva tartotta feleségét egy baranyai férfi

2018. július 6. 16:17 2018. júl. 6. 16:17

Késsel bántalmazta és többször megverte külön élő feleségét egy férfi Baranyában, ráadásul személyi szabadságában is korlátozta. A nő súlyos sérülést szenvedett, végül mobilon tudta egy barátját értesíteni, aki szólt a rendőröknek. A férjet egy hónapra letartóztatták, de fellebbezett a határozat ellen.

A Pécsi Törvényszék közleménye:

"A Pécsi Járásbíróság 2018. július 5-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra.

A nyomozás eddigi adatai szerint a házasságának megromlását követően, a gyanúsított 2018. július 3-án az esti órákban megjelent a korábban külön költözött felesége lakóhelyén, ahol féltékenységből számon kérte, fenyegette, megverte, késsel is bántalmazta és a lakásból éjszakára sem engedte ki a sértett nőt.

Másnap, amikor a gyanúsított nem tartózkodott a szobában, a sértett nő kinyitotta a szoba ablakát, azon kiugrott az udvarra, segítségért kiabált, majd az őt késsel a kezében követő gyanúsított elől a közeli tóba ugrott. Mivel a sértett nem tud úszni, a gyanúsított utána ugrott, kihúzta a vízből és visszaráncigálta a házba, ahol tovább bántalmazta, majd később mindketten elaludtak. Amikor a sértett felébredt, elvette a gyanúsított mobiltelefonját, azon értesítette egyik barátját, aki szólt a rendőrségnek.

A sértett a bántalmazás következtében több nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A gyanúsított a vele szemben intézkedő járőrök jelenlétében is fenyegette a sértettet, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett megfélemlítésével, befolyásolásával nehezítené a büntetőeljárást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be"

- áll a közleményben.