Baranyában leheli ki a lelkét a magyar igazságszolgáltatás?

2018. július 6. 16:57 2018. júl. 6. 16:57

Szóról szóra egyezik néhol Komló és Mágocs esélyteremtő programterve, bár nyilván kétszer számlázták ki. Ezt Hadházy Ákos mutyipusztító politikus észre is vette. Ám vajon mit reagált rá a Polt-féle ügyészség? Na mit? Hát pont azt!

A témát a 444.hu dolgozta fel nem kevés iróniával, ám legalább ennyi alapossággal.

Ha nem szereted a spoilert, akkor kattints egyből a linkre, ahol az eredeti cikk szerzője lépésről lépésre végigvezet azon: hány helyen egyezik szóról szóra vagy szinte így Komló és Mágocs „esélyteremtő programterve”.

Mi kíméletlenül lelőjük a poént: nagyon sok. Méltán gondolhatta úgy Hadházy Ákos ex-LMP-s politikus, hogy finoman szólva is felmerül a bűncselekmény gyanúja.

Ám itt jön a hatalmas (?) meglepetés (??): aki az olvasás legelemibb készségét elsajátította, annak teljesen egyértelmű, hogy itt valaki gyakorlatilag egyetlen munkáért húzott le két megbízót. Ám vajh mit lépett erre a IX. kerületi ügyészség ügyésze: bár sort kerítettek a tanulmányok „anyagának relevancia és hasonlósági szempontú vizsgálatára is”, a „túlárazottságra” és „tartalmi egyezőségre” vonatkozó adat „nem merült fel a nyomozás során”.

És ezt Polt Péter egy ügyésze írásba adta.

Ezért mondjuk azt, hogy a magyar bűnüldözés egy új korszakba lépett, amit bízvást nevezhetünk végstádiumnak.

Ahogy Hadházy fogalmazott:

„Ennél pofátlanabb bizonyítékát nem adhatná a magyar „bűnüldözés”, hogy mindent megengednek. Ezért van szükség egymillió aláírásra az EU ügyészségért.”