Már csak hármat kell aludni, és jön Páva és Hoppál pere

2018. július 7. 10:22 2018. júl. 7. 10:22

A pécsi önkormányzattal együtt az Emberség Erejével Alapítvány perelte be a fideszes politikusokat. A tét nem kisebb, mint hogy legalizálják-e a démonizálást.

Mint ismert, az Emberség Erejével Alapítvány azután indított pert a pécsi közgyűlés, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter ellen, hogy a Fidesz pécsi potentátja és a párt által irányított testület totális kommunikációs háborút indított a szervezet ellen. A pécsi önkormányzat azért került a képbe, mert Páva Zsolt javaslatára a közgyűlés a fideszes többség szavazatival elfogadott egy nyilatkozatot, amelyben többek közt arra kérték a pécsi lakosokat, ne adjanak irodát ki a szervezetnek. Az eljárásban a pécsi önkormányzat az elsőrendű, Páva a másodrendű, míg Hoppál a harmadrendű alperes. Hoppál Péter egy igazán rossz szájízű sajtótájékoztató levezénylésével hívta fel magára a figyelmet, amiben volt minden az akkortájt kötelező sorosozástól az ideológiai harcon át a devianciáig – csak úgy ömlött a szájakból az ötvenes évek.

Az ügy első tárgyalását már meg is tartották, na nem kapkodták le, megvárták vele, hogy lemenjen a tavaszi választás.

Itt megdöbbentő érvek röppentek fel a városházi jobboldali erők védelmében. Például hogy az Emberség Erejével Alapítványra nem volt hatással az ominózus Soros-ellenes nyilatkozat, ezt pedig azzal indokolták, hogy ennek ellenére rengeteg pályázat érkezett az alapítványhoz, nem vették figyelembe a fenyegetést. Azt bizonygatták, hogy a jó hírnév sérelme és a gyűlöletbeszéd „nem általuk valósult meg”. Bedobták azt is, hogy a pécsi önkormányzatnak nincs ráhatása a független sajtóra, valamint a média pártatlanul, részrehajlás nélkül számolt be az alapítvány körüli eseményekről.

Csak tippelünk, de a folytatás is hasonlóan szórakoztatóan alakulhat ebben az egyébként picit sem vidám ügyben. Erre már nem kell sokat várni: július 10-én jön a következő tárgyalás.