Szebi, a denevér és a metál

2018. július 9. 08:43 2018. júl. 9. 08:43

Döglött denevért találni a nappaliban nagyon metál. Döglött denevért találni a nappaliban a Rockmaraton előtt egy nappal ultrametál. Valahogy mégse az igazi már ez se.

Beledöglött egy denevér a nappaliba. Először azt hittem, hogy valami kis cucc, ami egy gyerekjátékról potyogott le, de furán valósághű volt, amikor megböktem, hogy bedobjam a többi játék közé.

Sokkal trúbb metálarcok biztosan befonták volna a szakállukba, vagy legalább megnyalják/föltolják félig az orrukba egy szelfi erejéig, én ezt kihagytam.

Pedig szeretem a metált. Akik még jobban szeretik, ma már a Rockmaratonon gyülekeznek, várják az idén is pazar felhozatalt a szcéna világsztárjaiból meg a hazai kedvenceket.

Valahogy nekem a 2007-es maradt meg a legjobban, pedig hát hol volt az a mostani évek szupersztárzenekaros fesztiváljaihoz képest... Talán azért, mert a maraton előtt két napig az akkor debütáló Folk and Roll Fesztiválé volt a Malomvölgy. Szebeni Jani édes gyermekéé. Az egész város EKF-előkészítő évek lázban égett, Szebi is, és azt tette hozzá, amit szívből tudott. Elképesztő hangulata volt a lombok között bontakozó dallamoknak.

Aztán a Folk and Roll a Barbakán árkába költözött, ami elég jó volt. Aztán meg ki (vagy be) a székesegyház elé, ahol már volt, hogy egy mocsárrészeg, bézbózsapkás (copyright: Mónika Show), csövesforma nő ropta pár fiatallal az Ezüstpatak zenéjére.

Aztán, mivel a folkba oltott rockot és metált érdemtelenül kevesen szeretik, meg az EKF-nek is vége lett, elhalt a fesztivál. Aztán a Rockmaraton is elköltözött a szomszédos völgyből, még azelőtt, hogy a kislányomat idejekorán, de túlzott erőfeszítés nélkül valami jóféle zenei közegbe hordhattam volna évente pár napra.

Szebi megfordult több így-úgy megrendezett darabban meg filmben, de nekem mindig a fehérre mázolt arcú folkmetál zenész marad, aki tekeri a nyenyerét. Meg a fesztiválszervező, aki az első találkozásunkkor azzal köszönt: „Hogy de jól nézek ki, azt akartad mondani, ugye?!” Elég hamar elég jól megértettük egymást, jókat dumáltunk zenéről, politikáról, emberekről.

Most meg meghalt. Szeptemberben búcsúztatja a zenekara egy koncerttel.

A döglött denevért meg kidobtam.

Megette a fene az egészet.