Tilosban parkolt, és a közterest is megrángatta

2018. július 9. 14:08 2018. júl. 9. 14:08

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kell bíróság elé állnia egy férfinak, aki egy pécsi rendelőintézet előtt állt meg ott, ahol nem lett volna szabad, és ezt némi közteresrángatással is megfejelte.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint az eset még 2016. októbert 10-én reggel történt, az ügyet azonban most is tárgyalják.

A vádlott egy pécsi rendelőintézet parkolójában parkolt egy olyan helyen, ahol mindkét irányból behajtani tilos jelzőtábla van elhelyezve, a behajtáshoz pedig nem rendelkezett engedéllyel.

A sértett közterület felügyelő az ilyenkor szokásos módon, a vádlott gépkocsijának ablaktörlője alá egy 30 000 forintról szóló közigazgatási bírságot tartalmazó értesítést helyezett. Röviddel ezt követően, a vádlott – gépkocsiját már vezetve – megállt a sértett mellett, és indulatosan kiabálni kezdett vele, őt szidalmazta a bírság miatt. A sértett tájékoztatta a vádlottat, hogy a közigazgatási bírság díja határozott, azt nem ő állapítja meg.

Ekkor a vádlott kiszállt a gépkocsiból, a sértett kabátját a mellkasán megragadta, többször megrázta és kiabált a sértettel. Amikor a sértett rászólt, a vádlott elengedte. A közteres nem sérült meg az incidens során.

A bíróság a tárgyalást július 10-én folytatja.