Közel száz tanító és tanár hiányzik Baranyában - mutatjuk a listát

2018. július 9. 15:43 2018. júl. 9. 15:43

Mintegy 2400 álláshirdetés szólt tanítóknak és tanároknak országosan július elején, azaz ennyi pedagógus hiányzik jelenleg a rendszerből. Baranyában a július 9-i állapot szerint közel száz álláshelyre várják a tanárokat, tanítókat. Mutatjuk, mely településeken, mely iskolákban hiányzik tanerő a legdélebbi megyében.

A pedagógusoknak szóló álláshirdetésekben a 24.hu merült alá a Közigállás adatbázisában, hogy megnézze, mi a helyzet a tanév végén, mennyi szakembert kellene pótolni a szeptemberi tanévkezdésig.

A lap hétfőn arról írt, közel 2400 aktív álláshirdetést találtak tanítók és tanárok számára. Mint írták, csak Budapesten ötszáznál is több pedagógust keresnek, több helyen bármilyen szakos tanárral beérnék, de van olyan kistelepülés például, ahonnan 14 pedagógus hiányzik.

A helyzet Baranyában sem jó. A Közigállás hirdetéseit a megyénkre szűkítve azt találtuk, hogy 193 aktív álláshirdetés élt július 9-én. A hirdetésekből kivettük az óvodapedagógusokat, iskolatitkárokat, iskolapszichológusokat, és csak a tanárokra, illetve a tanárokra fókuszáltunk. Belőlük az alábbi településeken van hiány:

A hiányzó pedagógusokat térképen is lehet böngészni, mely a 24.hu munkája: