120 ezerbe került a pécsi közteres megrángatása

2018. július 11. 10:05 2018. júl. 11. 10:05

Jogerősen 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki egy balul sikerült parkolás utáni bírság miatt nekiesett a közterület-felügyelőnek egy pécsi rendelőnél.

Amint azt a bíróság felidézte, 2016. októbert 10. napján reggel a vádlott egy pécsi rendelőintézet parkolójában parkolt egy olyan helyen, ahol mindkét irányból behajtani tilos jelzőtábla van elhelyezve. A vádlott a behajtáshoz engedéllyel nem rendelkezett.

A sértett közterület felügyelő a vádlott gépkocsijának ablaktörlője alá egy 30 000 forintról szóló közigazgatási bírságot tartalmazó értesítést helyezett. Röviddel ezt követően, a vádlott – gépkocsiját már vezetve – megállt a sértett mellett és indulatosan kiabálni kezdett vele, őt szidalmazta a bírság miatt.

A sértett tájékoztatta a vádlottat, hogy a közigazgatási bírság díja határozott, azt nem ő állapítja meg. Ekkor a vádlott kiszállt a gépkocsiból, a sértett kabátját a mellkasán megragadta, többször megrázta és kiabált a sértettel. Amikor a sértett rászólt, a vádlott elengedte. A sértett nem sérült meg.

Az ügyben ez év július 10-én hirdettek ítéletet, mely 120 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta a vádlottat, az ítélet jogerős.