Cafeteria-botrány: belefojtotta a szót a Fidesz a dolgozók képviselőjébe

2018. július 13. 09:42 2018. júl. 13. 09:42

Hiába hívták meg a szocialisták a legnagyobb magyar szakszervezeti szövetség elnökét a Parlamentbe, a fideszes bizottsági tagok

Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága csütörtöki ülésének első napirendi pontjaként tárgyalta az MSZP azon javaslatát, ami változatlan formában továbbra is biztosítaná a munkavállalók juttatásaként a teljes cafeteriát. „A téma kapcsán a bizottság ülésére meghívtuk a legnagyobb munkavállalói érdekképviselet, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnökét. A munkavállalók – és így az adót fizetők jelentős részének – képviseletét ellátó Kordás László, a fideszes bizottsági tagok elutasító döntése miatt, nem szólhatott hozzá a dolgozó emberek ügyéhez” - írja közleményében Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Tóth szerint gyalázat, hogy ma a magyar Parlamentet bérükből fenntartó dolgozók, a fideszes képviselők fizetését összeadó magyar adófizetők képviselőjébe belefojtják a szót akkor, amikor a munkavállalók érdekében, szakmai javaslatot kíván tenni.

„Ma nemcsak Kordás Lászlótól, hanem több millió magyar munkavállalótól vonta meg a szót a Fidesz, ma nemcsak az MSZP javaslatát söpörte le az asztalról a NER, hanem a dolgozó embereket alázta porig” - így a szocialisták elnöke.

A pécsi politikus a témában tartott sajtótájékoztatóján elmondta: mindez egyértelmű jele annak, hogy a Fidesz a megszorítások útjára lépett. A megszorítást pedig nem a stadionokon, nem a közmédián, nem a Pénzügyminisztérium Várba költözésén kezdi, hanem a magyar dolgozókon. A Fidesz lépésével a magyar családok megélhetése romlani fog.

Tóth Bertalan megerősítette: mindenben támogatják a szakszervezeteket.

Kordás László elmondta: minden frakcióvezetőt megkerestek, az MSZP volt az, aki szót kért neki. A MASZSZ elnöke elmondta: a magyar szakszervezetek teljesen egységesek a cafeteria kérdésében. A tervezett módosítás 20 ezer céget és 2 millió magyar embert érint.