Brutálisan megdrágultak a pécsi garázsok

2018. július 18. 08:53 2018. júl. 18. 08:53

Ingatlanszakértő szerint 20-30%-kal is megdrágultak Pécsett a garázsok két év alatt. A fő ok a kis szám és az egyre növekvő kereslet – ha garázsát el- vagy kiadná, biztos nem kell sokáig hirdetni. Nem is nagyon szokták.

20-30 százalékkal lettek drágábbak a pécsi garázsok két év alatt - mondta el a Pécsi STOP érdeklődésére Cselényi Attila, az Ingatlankínálat.com vezetője. - Nem is nagyon hirdetnek, vagy ha igen, az rögtön elkel.

Az ingatlanszakértő szerint elképesztő túlépítés van – de lakásokból, nagyon sokhoz garázst már nem húznak fel, miközben az autók száma egyre csak nő.

Cselényi Attila elmondta: egy belvárosi teremgarázsért ma 2,5 – 3 millió forintot kérnek. Ha ennél olcsóbb, akkor oda csak valamilyen korlátozással lehet beállni, például nem lehet bármekkora kocsival ráfordulni.

Az autódömping talán Kertvárosban látszik a legjobban, vannak környékek, ahol már parkolni is nehéz. Ezt lekövetik a garázsárak is: az itteniek már a belvárosiakéval vetekszenek.

A legtöbbet azok érik, ahol van víz és villany is, ezekért a kertvárosi autós 2-2,6 millió forintot is fizethet, panelház aljában lévőt 2,2 millió alatt aligha kapni. Valamivel olcsóbbak a Melinda utcai garázsok, de 1,6-2 millió forintot már ezekért is elkérnek.

A keresletet növelik a befektetők is, akik felismerték, hogy akár a lakásokénál gyorsabb megtérülést lehet garázzsal elérni.

Az ingatlanszakértő szerint nem véletlen az sem, hogy a belvárosban minden foghíjtelken azonnal parkoló nyílik. Ahogy az sem, hogy a pár éve még pangó Búza téri mélygarázs mára megtelt, ahogy a Kossuth téri is.