Mértéktartó emelés: Bánkinak 500 ezerrel nő a fizetése

2018. július 19. 12:45 2018. júl. 19. 12:45

Bánki Erik fideszes politikus szerint mértéktartó módon emelkedik az országgyűlési képviselők fizetése augusztustól. Az övé például 500 ezer forinttal nő meg.

Mint ismert, a fideszes többségű országgyűlés kedden megszavazta magának a fizetésemelést, átlagban jó 200 ezer forinttal nő meg a bruttó bérük (a jelenlegi 748 ezerről 948 ezerre nő, de még magasabb is lehet különféle egyéb szorzótényezők miatt).

A baranyai ellenzékiek nemmel szavaztak a kérdésben, és bár ettől függetlenül így is megkapják a fizetésemelést, Mellár Tamás függetlenként a Párbeszéd-frakciót erősítő képviselő már bejelentette, a pluszpénzt az általa gründolt Mindenki Pécsért Mozgalomra költi majd.

A Fidesz, hogy a dolgok élét elvegye, Bánki Eriket zavarta be az Echo TV stúdiójába kedden, hogy védje már meg a fizetésemelést.

Bánki, aki amúgy több mint egy évtizede csak listáról kerül be a Parlamentbe, mert nem méretteti meg magát a szavazók előtt, a tévében azt magyarázta, hogy mértéktartó az emelés, és különben is, a tanárok és az egészségügyben dolgozók 50 százaléknál nagyobb emelést kaptak, míg a politikusoknak "csak" 18,5 százalékkal emelkedik a bére.

Az RTL Klub anyaga szerint a mértéktartó fizetésemelés Bánki Eriknél bruttó 500 ezer forintos növekedést jelent: bizottsági elnökségért és frakcióvezető-helyettességért eddig bruttó 997 ezret kaszált, ez augusztustól 1,5 millióra nő.