Nagyot csörtézett Mellár és Tállai a Parlamentben

2018. július 20. 16:06 2018. júl. 20. 16:06

Na jóóóó, csak vicceltünk. Nem hogy nem ugyanabban a ligában játszanak, de még csak mintha nem is ugyanazt a sportot űznék. Mellár Tamással legközelebb vasárnap lehet a pécsi vásárban találkozni. (Tállaival nem.)

Mellár Tamás legutóbbi parlamenti napirend előtti felszólalásában feszegette, hogy miért 8 év után, miért több ezer milliárd forint uniós támogatás elköltése után kezdett foglalkozni a kormány a versenyképességgel, és akkor is miért a nemzeti bank.

Az MNB 184 pontos anyaga a pécsi politikus szerint igen jól feltárja az ország bajait, de terápia már nincs benne.

A kormánynak minél hamarabb le kellene térni az illiberális állam építéséről, az antidemokratikus megoldásokról, a gazdaságban ezek sosem voltak sikeresek – mondta a pécsi közgazdász.

A képviselő hozzátette: fontos lenne a kiegyezés a teljes lakossággal, és szakítania kellene a kormánynak az ország Fidesz-támogatók és ellenzők megkülönböztetésével. Ugyanígy a keleti nyitás helyett is abba a nyugati irányba kellene fordulni, amely az ország eddigi történelmében a sikeres periódusokat hozta.

Tállai András válaszában elmondta: a kormány FOLYAMATOSAN foglalkozik a versenyképességgel, KOMOLY EREDMÉNYEKET tudnak felmutatni. Hogy nekifutásból tökön is rúgja magát, az államtitkár az alacsony inflációt is említette a többi siker mellett. Az eredményekre szerinte BIZONYÍTÉKOK vannak.

Mondunk valami kézzelfoghatóbbat: Mellár Tamás legközelebb a pécsi vásárban tart fogadóórát vasárnap reggel kilenctől tizenegyig a Mázsaháznál.