Buszjegy, képviselői fizetés, vérnyomás – mértéktartó emelések

2018. július 21. 15:06 2018. júl. 21. 15:06

Olvasónk rövid de velős levelében az emelések-emelkedések közötti összefüggéseket kutatta.

A levelet változatlan formában közöljük:

„Most olvastam a cikküket a képviselők mértéktartó béremeléséről. Rögtön megértettem a pécsi buszok jegyárainak mértéktartó emelését is. Ilyen mértéktartóan megemelt parlamenti képviselői fizetés mellett valóban ciki a 400 forintos buszjegy. Ha én csak annyit keresnék, mint amennyivel nekik emelkedett a fizetésük, akkor az 500 forintos buszjegyet is nevetségesen olcsónak találnám.

Biztosan pécsi buszozásra készülnek az ország vezetői, nyilván ezért emelkedik augusztus elsejétől a jegy ára és a fizetésük is.

Nem vagyok irigy, örülök a sikerüknek, és hát a drága buszjegynek is, mert így legalább nekünk is jut valami az emelésből, ha nem is a bérünket érinti.

Szintén nincs oka panaszkodni a rendvédelmi dolgozóknak, nekik például az életkoruk emelkedik, amikor nyugdíjba vonulhatnak. Mondanom sem kell: a pécsi rendvédelmisek duplán örülhetnek, hiszen a buszjegyár és a nyugdíjkorhatár emelése is érinti őket.

Nekem a vérnyomásom emelkedett és a külföldön tartózkodásom ideje, amióta a gyermekeim elmentek és nem látták a „gyere haza fiatal plakátokat”. Elmentek éppen úgy, mint azoknak az esze, akik itthon hirdetnek azoknak, akik már régen máshol vannak.”